,,Железният баланс‘‘ и грижата за здравето

,,Железният баланс‘‘ и грижата за здравето: защо дефицитът на желязо е опасен за бъдещата майка и плода

Недостигът на червени кръвни телца и/или хемоглобин в кръвта заслужава специално внимание

Анемията е състояние, при което настъпва загуба на червени кръвни клетки. Това води до намаляване на пренасянето на кислорода, жизненонеобходим за правилното функциониране на органите и системите в човешкия организъм. При бъдещата майка анемията се открива по количеството на хемоглобина в различните срокове на бременността.

Едни от най-честите причини за появата на анемия при бременните са повишените нужди от желязо и витамини, чиито запаси в организма в този период намаляват и поради усвояването им от плода. Само с храната обаче не е възможно в кратък срок да се попълнят изчерпаните резерви и да се натрупат нови, често е нужен прием на подходяща добавка.

За своята дейност плодът и плацентата се нуждаят от желязо, което биха могли да получат единствено от майчиния организъм. Анемията, която се развива през второто тримесечие, се свързва с повече преждевременни раждания с всички произтичащи последици за новороденото. Анемичните бременни боледуват по-често. Те по-трудно се възстановяват в следродилния период.

Анемични са средно 41.8% от бременните в световен мащаб.

При желязо-дефицитна анемия се наблюдават по-малък ръст и тегло на плода при раждането

Желязото се усвоява по-добре от зелето, доматите, морковите, картофите, карфиола

SmartHit IV Ferrum капсули

Според проучвания, желязото в SmartHit IV под формата на капсули се усвоява до три пъти по-добре в организма. Формулата от ново поколение не оставя железен послевкус, типичен за подобни продукти и няма нежелани странични ефекти, като стомашно дразнене или гадене. Това е изключително важно за хора, които не могат да използват препарати с желязо поради страничните ефекти.

SmartHit IV Ferrum капсули
SmartHit IV Ferrum Liquid

SmartHit IV Ferrum Liquid

Течната - и отново липозомна, разбира се, форма на желязо е лесна за прием, защото е с приятен вкус. Благоприятства намаляване чувството за отпадналост и умора. Желязото допринася за образуването на хемоглобина и нормалното транспортиране на кислорода до всички части на тялото.

Иновативна технология Miosol

SmartHitIV е иновативна серия продукти, чиято цел е мигновеното усвояване на полезните вещества. Благодарение на специалната технология Miosol - иновативен метод, спомагащ за директното доставяне на веществата в клетките от организма и отличното им абсорбиране. Чрез тази технология ценните за здравето витамини, минерали и други биологично активни вещества биват затворени в миниатюрни микрокапсули, наречени липозоми. Те са с големина от 200 нанометра до няколко микрометра и представляват около 1/100 от нашите клетки.

Vitamin

Грижата за здравето по време на бременност е от ключово значение както за бъдещата майка, така и за бебето. Балансираното меню, редовните прегледи и вниманието към необходимите хранителни елементи, като желязо и феритин, играят ключова роля по пътя на леката и щастлива бременност