За нас

Философия
Списание "9 Месеца" е специализирано издание за бременност и майчинство. То е първото бебешко списание в България, което съществува вече 24 години, наложило се като лидер на пазара.
Списание "9 Месеца" не е просто медия, а кауза. Кауза, която помага на родителите в най-важния период от живота им - раждането и отглеждането на дете. Утвърдило се е като медия, която предлага проверени и достоверни статии и компетентни съвети, на която читателите имат доверие.

Кратка история
На 25 март 1996 г. на българския издателски пазар се появява първото специализирано издание за бременност и майчинство - "9 Месеца" (тираж: 5000, обем: 32 стр.).
Амбицията на създателите му е да запълни една липсваща ниша в издателския бранш - списание, което компетентно да подпомага и информира бъдещите и настоящите родители за всичко, свързано с раждането и отглеждането на детето.
Сега "9 Месеца" е с по-висок тираж (10 000), по-голям обем (96-128 стр.) и с постоянно нарастваща аудитория (присъствие в социалните мрежи: над 230 000 активни потребители във Фейсбук, като публикациите ни достигат средно до 1 500 000 души). Сред авторите му са утвърдени специалисти в областта на акушерството и гинекологията, педиатрията, психологията, сексологията и педагогиката.

Същност
Нашата основна цел е да изградим четиво, което предоставя професионална, експертна и атуална информация. Списанието е и средство за ежемесечна комуникация между своята аудитория и водещите български специалисти в областта.
Списанието е подходящо за широк кръг читатели - мъже и жени, но главната аудитория, към която то е насочено, е модерната жена, която иска да бъде информирана за всичко, свързано с един от най-важните периоди в живота ù - да бъде майка. Очакванията ù са не просто да получи експертно мнение по въпроси, свързани с бременността и родителството, но и интересни новини за случващото се в света около нея - мода, култура, козметика. Най-обичани остават конкурсните рубрики, в които участват хиляди деца и родители от цяла България. Вече 23 години ние публикуваме снимки на българчета, които украсяват кориците ни като "Бебе-звезда" или участват в "Ритуали преди сън", "Малки пътешественици" и останалите ни конкурси.

Печатно издание
На 25 март 2016г. списанието отбелязва своя 20-годишен юбилей. Изданието се е превърнало в запазена марка и е добре познато и любимо четиво на няколко поколения родители. Един брой се чете минимум от четирима души.
Съобразно концепцията си списанието е разделено на два основни тематични блока - Бременност и Майчинство.
Блок Бременност включва рубрики, насочени към опазване на физическото и психичното здраве на бременната жена, към нейната подготовка за раждане и адаптацията ù като майка - календар на бременността, зачатие, раждане.
Блок Майчинство включва рубрики, насочени към правилното отглеждане на бебето и детето, тяхното здраве и възпитание - кърмене, развитие, възпитание.
Основни рубрики са: актуално, здраве, хранене, психология, във форма, полезно, на фокус, красота, любопитно, мода, татко, психология, интервю, интимно, параграф, интериор, шопинг, хит на месеца.
Запазена марка на списанието са и фотоконкурсите - "Моята първа среща с татко", "Малки отпечатъци", "Смях и сълзи", "Радостта на мама", "Малки пътешественици", "Покажи любов", "Моята любима играчка", "Семейни спомени", "Ритуали преди сън", в които читателите изпращат тематични снимки, разкази или коментари по определена тема.