По покана на списание “9 месеца” първият български еврокомисар г-жа Меглена Кунева се срещна с Първото бебе за 2007 г. – Деница, и Последното бебе за 2007 г. – Янислава, и родителите им.

Целта на срещата беше да се направят гипсови отливки на ръцете на орисницата и на бебетата. Въпреки натоварената си програма г-жа Кунева с радост отдели време да се види с вече проходилата Деница – първото българско дете, родено в страната ни като част от Европейския съюз, и последното бебе за 2007 г. – Янислава.

В студиото на “Часът на мама” г-жа Кунева остави своя отпечатък до двете още съвсем малки ръчички на БЕБЕТА 2007. Семействата получиха и по една оригинална форма за гипсова отливка с рамка за снимка Baby Art.

Началото на новата традиция за Националната кампания БЕБЕ НА ГОДИНАТА беше поставено през януари 2008 г. На тържествената церемония по орисването на БЕБЕ 2008 Спасимира и нейният орисник проф. Стефан Данаилов станаха първите в историята на церемонията, на чиито ръце беше направена гипсова отливка.