Как да разберем, че раждането започва? Кога е време да тръгнем към болницата? Какво да очакваме от конктракциите? Как да дишаме правилно? Хей, мили мами, запазете спокойствие. Теодора Артинова, старша акушерка на Родилна зала и Родилно отделение, ПСАГБАЛ „Св. София“, е наш специален гост, за да ви помогне, подготви и успокои за предстоящото раждане. 

Ако сте пропуснали нашия разговор, чуйте го още сега:

 

А ето и акценти от ценната среща. 

Научихе, че когато бременната влезе в деветия месец, започва да се усеща леко стягане в корема, което понякога е придружено с търпима болка. В този момент е важно да знаем, че изпитваме така наречените подготвителни конктракции, с които матката се подготвя за предстоящото раждане. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Теди ни обясни колко време е нормално да преносим бебето, разказа ни още и за окситоцина, от който хормон някои жени се плашат, други - не. Той е отговорен за много дейности и функции на нашия организъм, но не е достатъчен да стимулира и регулира една активна родова дейност. 

Специално внимание обърнахме и на престоя в болницата. При едно нормално раждане той е 3 денонощия, а при секцио - 4. Разбира се, определящо в деня на изписването е състоянието на бебето. Майката трябва да е стабилизирана, определящо обаче е и бебето. 

Медици от Велико Търново спасиха новородено с вродена сърдечна аномалия

Теди не пропусна да разкаже и колко важен е приемът на витамини през бременността. Ползите на ПреМама Дуо се оказаха много. 

Ако ви е любипитно какво още научихме, изгледайте видеото по-горе.