Първите дарения от благотворителната кампания „Помагаме заедно“ получиха двете детски отделения на МБАЛ – Пазарджик, ден преди Деня на детето – 1 юни, съобщават от болницата.

В продължение на една година в металното сърце, дарено от учениците на Спортното училище в Пазарджик, бяха събирани пластмасови капачки, които бяха предадени на рециклиращата компания „ПМБ Индъстрис“. Със средствата от предадените 560 кг. капачки и допълнителна финансова помощ от болницата бяха закупени портативен електрически аспиратор, теглилки за бебета и деца и ръстомери.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

„Избрахме аспирационна помпа като първо дарение от кампанията, защото това е апарат, с който аспирираме секретите на малките деца от горните дихателни пътища. Този аспиратор ще ни бъде от голяма полза и затова искаме да благодарим на всички, които са се включили в кампанията “Помагаме заедно“ и помогнаха, за да получим това дарение“, заяви началникът на Първо педиатрично отделение д-р Елена Василева, след като получи аспирационната помпа. Тя призова и децата и възрастните, вместо да изхвърлят пластмасовите капачки и да замърсяват природата, да ги събират и предават в металните сърца, за да може да се подпомагат такива благотворителни каузи.

„Радваме се, че тази благотворителна кампания получава подкрепа и вече прави своите първи дарения. Всяка помощ за нас е добре дошла. Децата са бъдещето на България и трябва да се мисли за тях и всеки ден да показваме нашата подкрепа и съпричастност към най-малките. Избрахме неща, които ще са нужни всекидневно в нашата работа. При децата всичко се измерва в килограми, а дозите на лекарствата, които трябва да получават, се определят в зависимост от теглото им. Затова много сме благодарни, че получихме теглилки за деца и бебета и ръстомери“, каза началникът на Второ педиатрично отделение д-р Валентин Данчев, след получаването на дарението.

Ученици от Враца направиха дарение на АГО към МБАЛ Христо Ботев

„Кампанията „Помагаме заедно“ е една много хубава инициатива. Събирането на пластмасови капачки в полза на децата е свързано не само с опазване на околната среда, а и с идеята да се покаже как отпадъците може да се използват за полезни неща“, допълни още д-р Данчев.

От болницата благодарят на всички, които до момента са подкрепили кампанията, събирайки пластмасови капачки и пускайки ги в голямото метално сърце на двора на болницата.

„Надяваме се нашите последователи да се увеличават, за да можем по-скоро да направим следващите дарения за двете детски отделения. Благодарим Ви от сърце!“, казват от лечебното заведение.

Лекари спасиха живота на бременна жена с остър инфаркт на миокарда

Благотворителната кампания “Помагаме заедно“ продължава, а от МБАЛ – Пазарджик изразяват надежда, че повече хора ще подкрепят тяхната мисия.

Източник и снимка: https://www.zdrave.net/