Безсъзнание, фебрилен гърч, висока температура, епилептичен гърч... Кои са спешните състояния при децата и как да окажем първа помощ, ако се озовем в ситуация, изсикваща от нас самообладение, бързи реакции и уверени действия? Отговорите на тези и други въпроси по темата получихме от д-р Владимир Стоичков, ортопед-травматолог от Академия "Първа помощ". Той беше наш специален гост в срещата ни на живо на 22-ри април, както винаги, в Bulgaria Mall

Какво научихме?

  • Кои стъпки да следваме, ако бебето е в безсъзнание и с дихателна дейност;
  • Как да правим кардиопулмонална ресусцитация при бебе;
  • Начини да окажем първа помощ при епилептичен гърч;
  • И още...

РАЗГЛЕДАЙ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО

Д-р Стоичков ни разказа, че епилептичният гърч е хронично заболяване на главния мозък, което се характеризира с различни по характер пристъпи. Разбрахме също, че епилепсия може да се развие във всяка възраст, а провокиращите фактори са най-различни - светлинни, звукови, стрес.

Специално внимание отделихме и на високата температура. Важно е да знаем, че независимо от възрастта температура от 40⁰ е животозатрашаващо състояние, което изисква незабавна реакция!

Нашият гост ни разказа подробно и какво трябва да бъде нашето поведение, ако детето ни има фебрилен гърч

Следи всичко важно за Училището за родители на 9 МЕСЕЦА във ФЕЙСБУК

По време на срещата ни, обърнахме внимание и на друга важна тема. Славина Недялкова ни запозна отблизо с предимствата на Weleda, като не пропусна да ни даде съвети относно грижата - към нас самите, а също и към малчо. Ние, хората, сме свързани и сме част от природата. Ето защо сме отговорни един към друг, а също и към околната среда. Именно това стои в основата на работата на Weleda. Заслужават нашето доверие и причините са много! 

Училище за родители – Първа помощ с д-р Витан Витанов

Благодарим на нашите лектори за споделения опит и ценните съвети. Срещата беше чудесна. Разбира се, на финала раздавахме и подаръци. Не пропуснахме да разиграем и любимата ни томбола. Този път наградите за нея ни предоставиха Weleda и Малко зайче.

Замесените бяха много. На вички вас казваме: "Благодарим ви!"

До нови срещи, мили родители!