Само за ден хора от Пазарджик и региона събраха всичко необходимо, за да може двама много млади бедни влюбени да заживеят нормално и да посрещнат спокойно бебенцето, което всеки момент ще им се роди.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Това е една от многото инициативи на гражданската организация „Добро сърце“, завършили с щастлив край. Ако може да се нарече край, защото част от дарителите заявяват готовност и занапред да помагат на младата двойка и детенцето им. 

Всичко започва с призив за помощ, публикуван в групата на организацията на Борислав Павлов преди два дни.

„Те са семейство, тя се казва Мария и е на 21 години, той се казва Алекс и е на 22 години, а скоро в семейството им ще се появи и тяхното бебенце (момче). Мария е израснала по домове, заедно с по-малката си сестричка са настанени в приемно семейство, но след навършване на пълнолетие Мария вече не живее там. Запознава се с Алекс, който по това време работел на гондола в парк остров “Свобода“, към момента работи в дюнерджийница в Пловдив, тъй като не е успял да си намери такава работа тук в Пазарджик, сприятеляват се, а след време отношенията им се задълбочават и така решават да заживеят заедно. Двамата живеят на квартира, в която няма почти нищо за нормалното съществуване на човешко същество, да не говорим за отглеждане на бебенце, което буквално ще се роди всеки момент“. 

Малката Дария се нуждае от нашата подкрепа

После Павлов изброява дълъг списък от мебели, оборудване и вещи, спешно необходими за младото семейство. В това число готварска печка, а също и микровълнова, маса за хранене, няколко стола, защото към онзи момент имат в квартирата само един, диван, за да може по-малката сестра на Мария, като отиде при тях, да има къде да спи, домакинска посуда, завивки, пелени, килими, шишенца… 

Реакцията на другите в групата е светкавична. Мнозина обявяват какво могат да дарят или предоставят, за да не се получи дублиране. Така само за ден за бедната квартира на Мария и Алекс са осигурени всички необходими мебели, уреди и вещи

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР 

Случай 227, както го наричат в групата „Добро сърце“ за пореден път припомня един проблем, за който се говори от години, но трайно решение така и не е намерено – какво се случва с децата от социалните домове, когато навършат пълнолетие и вече трябва да се справят сами с живота си. Наистина – сами – без да имат родители или близки, които да ги подкрепят. Случай 227 е една от многото такива истории с „ничии деца“. Не всички имат късмета на Алекс и Мария.

Източник: https://www.marica.bg/