Ако днес, по една или друга причина, не се чувствате готова да станете майка, възможността да замразите яйцеклетки е вашият шанс да съхраните фертилитета си за бъдещ момент, който ще изберете за реализиране не репродуктивните ви планове. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Защо е важно да мислим осъзнато за своя биологичен часовник и в кои случаи е подходящо съвременната жена да замрази яйцеклетки? Отговорите ни даде д-р Теодора Тихомирова, акушер-гинеколог от Болница „Надежда“

В нашия разговор наблегнахме силно на социалните прични, които водят до замразяването на яйцеклетки, и ги разграничихме ясно от медицинските такива. Ако медицинските са свързани с даден вид заболяване или операция на яйчниците, например, то за социални причини говорим тогава, когато жената има други приоритети, не чувства, че времето за бебе е дошло, има различия с желанията и нагласите на настоящия партньор. 

Училище за родители - Зъболечение при малки деца

Научихме колко важно е регулярно да следим за оценката на яйчниковия резерв - поне веднъж годишно. Разбрахме още, че колкото по-рано замразим яйцеклетки, толкова по-добре. Отпималната възраст е около 30-32, до 33 години. Сед 35-годишна възраст се получава рязко спадане като количество и като качество на яйцеклетките. 

13 цитата за раждането. 13 красиви снимки на първата среща

Виртуално на гости при нас бе също и д-р Мария Грозева, педиатър и хомеопат. Тя ни запозна подробно с шуслеровата терапия и ни даде насоки за справяне с най-честите неразположения през бременността. Немската хомеопатия от DHU се оказа, че може да бъде наш чудесен помощник. 

enlightenedЦенния разговор с отличните специалисти, които ни гостуваха, може да чуете тук: