Мерт е дете на 3 години и половина, а вече е преживял една животоспасяваща бъбречна трансплантация. За съжаление, черният дроб на Мерт не произвежда един ензим в резултат, на което се натрупват камъни в бъбреците и това е довело до спиране на тяхната функция и спешна хемодиализа, разказват от NovaVest.

6 яйцеклетки, 6 ембриона и първи опит Кая

Всичко започва през март 2020 година. Бащата на Мерт става донор преди половин година, а Мерт се подлага на експериментално лечение за черния дроб.

За съжаление, той е от децата, при които лечението няма резултат. Така натрувапне на камъни продължава и сега по спешност е в турската клиника, за да се опитат да спасят новия бъбрек. За да живее Мерт е необходимо чернодробна трансплантация, а ако се наложи и нова бъбречна (дано да успеят да спасят бъбрека).

Анита Маркова, която побеждава булимията, има три деца и успешна кариера

Необходимата сума е огромна… 58 000 евро за чернодробната, а ако е двойна 80 000 евро. До момента е събрана сумата от 16 956 евро. Остават още 40 000 евро

Неговият баща отправя призив в социалните мрежи за помощ, за може този смел герой да се пребори за живота си. Той вече е дарил за него бъбрека си, а сега предстои да даде и черния си дроб за него.

Подробности за състоянието на Мерт четете ТУК

Източник: novavest.bg