Още след петия месец на бременността гърдите започват да произвеждат коластра, която е наричана „съвършеното хранене за новороденото“. Тя има и друго име – „Течно злато“, защото предпазва мъничето от инфекции.

В днешно време едва ли има бъдеща майка, която да не е запозната с великите качества на кърмата. За съжаление, все още битуват и някои митове, а немалко жени се колебаят дали изобщо да опитат да кърмят. Мотивите за тези смесени чувства са различни, но е важно всеки избор да бъде информиран. Кърменето, като основен метод на хранене през първите 6 месеца от живота на новороденото бебе, е възможно най-добрият начин за осигуряване на необходимите хранителни вещества, биоактивни фактори, витамини и минерали.

Кърменето е разказ за близостта между майката и бебето, освен това помага на жената да се възстанови по-лесно след раждането.

Когато бебето започне да суче, мускулите на стените на матката енергично се свиват, това ускорява възвръщането на нейните нормални размери и положение. Може би често чувате, че кърменето е магия и любов, както и най-добрата грижа за новороденото? Истина е, дами. Ако още не ви се е случило, имайте търпение, скоро ще изпитате удоволствието да кърмите лично.

При кърмените деца се наблюдават по-малко стомашни разстройства, отколкото при хранените с адаптирано мляко.

Природата е създала процеса и в наша полза – спестяваме време и финанси. Да сложиш на гърда бебето е по-лесно, отколкото да се подготвиш в кухнята за този ритуал – без затопляне на шишета, стерилизиране и др.

Защо кърмата е най-добрата храна за бебето?

Естествената кърма е натурален продукт за храненето на бебето. Тя има много предимства пред всеки заместител. Голямо преимущество на кърменето е това, че кърмата е винаги чиста и от нея бебето не може да получи чревна инфекция. Кърмата съдържа балансирано количество хранителни вещества във форма, която е най-подходяща за усвояване от бебешкия организъм.

Какво е необходимото количество кърма?

Количеството кърма се определя от редовното кърмене. Колкото повече кърмите бебето, толкова повече кърма се отделя. В сила е и обратното правило – ако бебето се кърми рядко или с недостатъчно количество кърма, тя постепенно намалява. Необходимото количество  зависи от ефективността на кърменето. За ефективно кърмене се изисква достатъчно количество кърма да премине от гърдите на майката към бебето. Бебето трябва да е обхванало добре с устата си зърното и ареолата на гърдата, за да се получи ефективно сучене. Качественото сучене е сигнал за организма на майката за производството на хормона окситоцин и това се отразява в увеличаване производството на кърма. Ако бебето не изсмуква качествено млякото, майката може да помогне с масаж, стимулирайки млечните жлези. Желателно е да се използва помпа, ако има излишък от кърма.

Кои са основните предимства на кърменето?

Хранителни вещества: човешкото развитие зависи най-вече от развитието на мозъка и мозъчната дейност. Мозъкът до голяма степен е съставен от мазнини. При новородените през първите 6 месеца той нараства почти двойно, като голяма част от този растеж е за сметка на малкия мозък – дела, отговорен за физическото развитие и моторните умения. За да се постигне растеж и правилно функциониране обаче, са необходими полиненаситени мастни киселини. Точно така, майчиното мляко е най-добрата храна за развитие на нервната система на бебето. Провеждани са изследвания с бебета, които са кърмени и такива, които се хранят със заместители. Според резултатите кърмените бебета имат и по-добре развито зрение. Това се дължи най-вече на наличието на специални мазнини, съдържащи се в кърмата, но не и в изкуствено създадени храни. Въглехидратите и протеините също се усвояват лесно от бебето и подпомагат развитието му. Кърмените бебета получават допълнителни количества витамин D – важен компонент за  развитието на костната система.

Препоръчително е майката да подсилва организма си – например чрез прием на качествени хранителни добавки. Таблетките и капсулите ПреМама Дуо са именно това – хранителна добавка, която задоволява повишената нужда от прием на витамини, минерали, микроелементи и ДХА (докозахексаенова киселина) по време на кърмене.

Противовъзпалителни свойства: кърмата е единствената храна за бебета, която съдържа вещества, които имат противовъзпалително действие. Според изследвания кърмените бебета много по-рядко страдат от болести на храносмилателната, дихателната и отделителната система. Антителата, които се съдържат в кърмата, предпазват бебето от инфекции. Освен това кърмата спомага развитието на стомашно-чревна бактериална флора, както и за развитието на собствена имунна система при бебето.

Лесносмилаема: кърмата е естествен продукт и като такъв е лесносмилаем от бебето, всички знаем, че храносмилателната система на новороденото все още не е добре развита.

Каква здравословна грижа да полагам за мен и бебето, когато кърмя?

Между основните хранения пийте вода и плодови сокове. За да подсигурите приема на достатъчно витамини, минерали и ДХА дневно, може да приемате една таблетка и една капсула ПреМама Дуо след хранене за периода, през който кърмите бебето. Така бебето ще си набавя нужните вещества от вас, които вие трябва да възстановите, за да бъдете здрава. Принципите за здравословно хранене са да консумирате храни богати на витамини, минерали и други вещества. Все пак има някои хранителни вещества, които са необходимо условие през периода на кърмене на бебето и тогава на помощ идва ПреМама Дуо.

ПреМама Дуо е хранителна добавка, която съдържа 30 таблетки и 30 капсули. Продуктът е разработен по изискванията за количествен и качествен състав, така че да е подходящ за жени, които се опитват да забременеят, за бременни дами и кърмачки. Всяка таблетка съдържа 11 витамина и 10 минерала, а всяка капсула – ДХА (докозахексаенова киселина). Приемат се по една таблетка и една капсула дневно след хранене за периода на цялата бременност и кърменето.

Подробна информация за ПреМама Дуо можете да прочетете ТУК >>

>> Можете да закупите онлайн хранителната добавка ПреМама Дуо от

Аптеки Remedium

Онлайн аптека АФИА

Аптеки Гален

Аптека Витания

Аптеки Прополис

Аптека Фрамар

Аптеки SOpharmacy