Възрастта не е нищо повече от цифри – поне тази философия важи с пълна сила за учителка от Ню Хемпшир, която съвсем скоро приветства сина си с добре дошъл на бял свят. 57-годишната Барбара Хигинс роди здраво момченце, на име Джак, на 20 март, след като се подлага на IVF лечение, заедно със своя съпруг, съобщава NBC Бостън. ,,Победихме ниския шанс за успех", споделя 65-годишният татко на момченцето. "Толкова се гордея с моята съпруга за всичко, през което премина, тя е герой“.

Гестационни седмици - как се развива бебето

Огромната радост сполетява двойката пет години, след загубата на 13-годишната им  дъщеря, която бива диагностицирана с тежко заболяване. Въпреки че родителите имат и друга дъщеря, след трудната загуба, Барбара жадува да стане майка отново. Макар да осъзнава, че подобна мечта звучи налудничаво, дамата не се отказва и тръгва по пътя към осъществяването ѝ.

Научете повече за ранната менопауза

Що се отнася до раждането на дете от жена в по-зряла възраст, оказва се, че въпросната дама е единствената в Ню Хемпшир, според Concord Monitor, станала майка на 57 години. Възрастта ѝ обаче не е била фактор, когато семейството решава да се сдобие с нов член в семейството.

„Никой не може да бъде сигурен, че ставайки родител, ще успее да види как детето му пораства“, разказва майката пред списанието, добавяйки, че не се тревожи от „външни оценки и представи“.

Калкулатор за пола на бебето

Според нея няма как човек да предположи какво ще се случи след 10 години, тя вярва, че въпреки възрастта ѝ, това дете заслужава да се появи на бял свят.

Снимка: COURTESY BARBARA HIGGINS

Източник: people.com