Репродуктивните проблеми, с които се бори Селин Дион, определено са били сериозно предизвикателство за канадската певица. Въпреки че тя полага много усилия и посвещава изцяло времето си на това да стане майка, щастието ѝ се усмихва след немалко сълзи.

Селин мечтае да бъде майка от съвсем ранна възраст и това не е изненада – самата тя израства в наистина голямо семейство и винаги е заобиколена от своите близки хора. Благодарение на силата и упорството, които проявява, за щастие, успява да сбъдне копнежа си и чрез инвитро процедури ражда три деца – момчета.

БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

В свои интервюта брилянтната изпълнителка споделя, че нито един професионален успех не може да се сравни с радостта, удовлетворението и гордостта да бъде майка.

Началото на битката

Когато създават своето семейство Селин и нейният съпруг Рене Анжелил,

не подозират какви препятствия ги очакват относно зачеването на мечтания наследник. Тъй като по това време талантливата певица е само на 30 години и двамата са изненадани, че имат проблем. Двойката не спира с опитите да има дете в продължение на няколко години, но това така и не се случва.

През 1999 съпругът на Селин е диагностициран с тежко заболяване, което налага лечение, увреждащо сперматогенезата. Поради това Рене замразява свой материал, след което започва терапията си. Но за изненада на семейството, изследванията по време на обработката на генетичния му материал показват проблем – сперматозоиди с намалена подвижност и намален обем. Причините за тези отклонения биха могли да бъдат много, в повечето случай е трудно да се определи съвсем ясно.

Лекарите препоръчват на партньорите да се подложат на инвитро процедура или по-конкретно ИКСИ като метод на оплождане.

Първото бебе

Селин не се колебае и преминава към действие – в клиника в Ню Йорк тя претърпява лека операция, която да увеличи шанса ѝ да зачеване. Певицата започва първата си процедура на 33-годишна възраст и за късмет – тя се оказва успешна. Лекарят, помогнал при раждането, споделя, че когато чрез Селин ражда първия си син, всички в операционната плачат от щастие.

БИБЕРОНИТЕ – ВРЕДНИ ЗА МОМЧЕНЦА?!

Неуспехите

Сдобивайки се със своето безценно дете, Селин мечтае да го дари с братче или сестричка, всъщност тя продължава да иска голямо семейство. Звездните родители имат замразени ембриони от своя първи опит именно с такава цел. Плановете им обаче се оказват различни от действителността – опитите за втора бременност са тежки и отнемат много повече време, отколкото Селин и Рене предполагат. По-конкретно – смелата майка преживява шест неуспешни процедури, преди отново да види двете чертички на теста за бременност.

Певицата посещава специалист по акупунктура, надявайки се това да благоприятства имплантацията на ембрионите.

В едно емоционално интервю Селин споделя: „Възнамерявах да продължавам с опитите докато здравето ми го позволяваше и докато физически имах възможност -  дотогава, докогато лекарят не ми кажеше „Спри!“.

За съжаление, певицата преживява и спонтанен аборт по време на инвитро изпитанията – тя губи бременност, плод от замразените ембриони след първата ѝ успешна процедура. Малко след трудната ситуация Селин разказва: „Подобни неща се случват в живота, на всички хора – на онези, които не са във вестниците и телевизията. Много жени преживяват спонтанен аборт“. Съвзема се някак от стреса, за да продължи напред.

Близнаци на хоризонта

Шестата инвитро процедура се оказва успешна за Селин и Рене. На 42-годишна възраст певицата официално разкрива, че е бременна с близнаци. Остава честна и не крие, че в началото бебетата са били три, но едното спира да се развива на ранен етап и остават само другите две. „Той избра да се оттегли, за да има повече място братята му да растат здрави и спокойни“, казва тя. Двете момченца – Нелсън и Еди, се появяват на белия свят в 33-а гестационна седмица с цезарово сечение и са в отлично здраве.

Снимка: Celin Dion instagram