Уеб предаването на "9 месеца" расте! Щастливи сме, че заедно с вас, мили родители, създаваме пространство, което учи, съветва, насърчава и помага. Отлични специалисти ни гостуват и споделят своя опит, за да успокоят и уверят мама и тати, че се грижат правилно за мъничето у дома. 

Само преди дни имахме удоволствието да се срещнем лично с д-р Бранимир Кирилов, орален хирург, имплантолог, създател и управител на Дентален център “Medical Dent”. Говорихме си за оралното здраве при малките дечица и научихме повече за: 

  • първите стъпки в грижите за детските зъбки;
  • детския страх от зъболекаря;
  • зъболечението под медицинки сън.

С внимание, грижа и отдаденост, д-р Кирилов даде надеждни съвети на родителите. Ако до момента не сте, можете да ги чуете още сега: 

 

enlightened А ето и няколко ключови акцента от ценния разговор. 

Кога е време да заведем детето в зъболекарския кабинет? Д-р Кирилов съветва: "Първите посещения да бъдат на 3-годишна възраст." Важно е да запознаем последователно детето с пространството на кабинета, зъболекарския стол и случващото се на него. Комуникация, игра и забавление - именно те ни помагат да създадем в детето усещане за рутина, нищо страшно, ежедневие, навик. 

Училище за родители - Първи грижи за бебето у дома

Научихме, че кариесът е заразно заболяване. "Микробите, които причиняват кариес, сами по себе си не могат да живея в устата." Дали ще се заразим зависи от това ще подадем ли подходящата среда, в която бактериите да започнат своето развитие. Тази среда е захарта. 

Разбира се, попитахме нашия гост кога, как и къде започва грижата за детските зъби. Д-р Кирилов ни обясни колко важно е да превърнем във времето грижата за зъбите в самостоятелен навик на детето

Защо през бременността трябва да удвоим грижата за зъбите

Говорихме си много и за медицинския сън. Кога се налага, какво представлява и как помага? Нашият гост отговори на всичките ни въпроси.

В Дентален център „Medical Dent“ имат опит в работата под медицински сън от 2005 година, като оттогава има хиляди пациенти, които са се възползвали от възможността да се лекуват по този комфортен начин. Медицинският сън се оказва единствената алтернатива за лекуване на зъбите при деца, които изпитват страх и не позволяват извършването на каквато и да е манипулация. 

Съветите бяха много, насоките - важни, наученото - полезно. Благодарим за споделената информация на д-р Бранимир Кирилов

yes Повече за Дентален център “Medical Dent” може да научите тук: https://www.medicaldent.bg/