Да разбереш, че очакваш близнаци е истинска благословия. Да, понякога страховете се умножават и паниката не липсва. Но, мили мами, бъдете спокойни. Щастието е двойно, силите ви - също, макар и да не ви се вярва. Скоро ще гушкате не едно, а цели две бебета - какво по-вълшебно от това? Насладете се на приключението и оставете тревогите настрана. Богатството ви е голямо, радвайте се на този ценен дар. Ще се справите, сигурни сме! 

Интернационални имена за бебето

Вашите малки дами ще бъдат идентични, означава ли това, че идентични трябва да бъдат и техните имена? Макар и близначки, момиченцата ще носят своята индивидуалност. За нея може да загатва и името. Изборът е ваш. Вдъхновенията са много. Избирайте имената със сърце. Важно е да ги усетите и почувствате. 

Ако имате нужда от помощ в избора, може да разгледате нашите предложения - те са близки едно до друго, звучат хармонично и са впечатляващо красиви. 

Яна и Яница 

Яна е българско женско име, което на старобългарски означава "река". Символизира дългия живот, буйния нрав, силата на речното течение, мъдростта, здравето. И Яна и Яница се свързват със Слънцето. 

Изабел и Анабел 

Когато говорим за нежност, любов и искреност, несъмнено бихме се сетили за името Изабел. Силна личност, мил характер и мило сърце. Анабел свързаме с учтивост, привлекателност, красота - както външна, така и вътрешна.

Имена за момиченца, вдъхновени от силните жени в историята

Даниела и Доротея

Жените с името Даниела са импулсивни, обичат да привличат към себе си вниманието на другите хора. Името е с древноеврейски произход, от иврит се превежда като "Бог е моят съдия". Доротея, от своя страна, е име, което означава дар от Бог. 

Бориса и Борислава 

Първата буква в имената на Бориса и Борислава се свързва с рационалност, "пробивна" способност, стремеж към материално благополучие. Дамите, кръстени с красивото име Борислава, имат затаена хитрост в характера си от малки. Те винаги виждат живота си на длан години напред – целеустремени са и при тях резултатите винаги идват бързо. 

Нора и Лора 

Характерно за жените, носещи името Нора, е сдържаността, студенината, невъзмутимостта и мълчаливостта. Изключително спокойни са. Самото име означава хладна. Лора символизира победата. 

Бащини имена без окончанията -ов и -ев - защо?

Бела и Дара 

Бела означава "красива", носи решителност, общителност, нейният характер е упорит. Дара е съкратената форма на славянското име Божидара, което означава дарена от Бога.

Ема и Лея 

Ема означава "цяла", "завършена", тя е чувствителна, но трудно изразява емоциите си. Лея означава "лъвица", тя е искрена и открита. 

Симона и Моника 

Симона означава "чут", "слушащ". Тя умее да чува и слуша Бог. Моника е общителна и приятна, в значението на нейното име стои "да напомня".  

Мелиса и Лариса 

Мелиса означава "пчела" и се свързва с грижата. Лариса е своенравна и непримирима. 

Ралица и Жасмин 

Ралица се отличава с природна красота, тя е чаровна и творческа личност, внимателна и щедра. Жасмин е смивол на чистота и любовта.