Четиригодишно дете от Ахелой дари спестяванията си, за да помогне на пострадалите при земетресенията в Турция. Малкият Тимоха решава да изпрати парите от детската си касичка, вместо да получи нова играчка. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

Момчето е с руски произход, но е родено в България. Макар само на 4 години, Тимоха показва, че има голямо сърце, като пожелава сам да дари спестяванията си от 12 лева на стотинки за пострадалите от труса. 

"Той попита какво се случва и разказахме, че има земетресение в Турция. Искаше да даде пари за детенце в Турция“, казва Кристина Фляжникова, майка на Тимоха, пред bTV.

Родителите на Тимоха живеят в България от пет години. Учат сина си да чете на български и руски език и най-важното - да проявява съпричастност към хората в беда.

"Най-важно за нас е това, че Тимоха става голям човек с голямо сърце. Ужасяваща е трагедията в Турция и всички ние трябва да се обединим и да помогнем. Ще продължим да го правим, защото хората по света трябва да си помагат“, казва бащата на Тимоха Алексей Фляжников.

Алексей и Кристина взимат участие в различни благотворителни каузи. Една от тях е събирането на дарения за манастира "Св. Спас“ и почистването му. 

УМБАЛ "Свети Георги" с ценно дарение за новородени бебенца

"По време на пандемията в продължение на няколко месеца с личната си кола той посещаваше възрастни хора, които нямаха възможност да излизат и им купуваше това, което е необходимо. Изключително семейство, така че това, което детето му е направило, за мен не е изненада. Добротата, като че ли е наследствена“, казва Христо Николов, приятел на семейството.

Тимоха ще продължи да събира средства, които да дари за пострадалите в Турция.

Източник: https://www.burgas24.bg/