След дълги години на чакане една мечта се сбъдна. Варна вече има първата си детска линейка. Закупуването на автомобила със специална цел се осъществи благодарение на събраните средства от благотворителна кампания за събиране и предаване за рециклиране на капачки, както и от дарени суми.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Специализираният автомобил ще бъде в помощ на децата от цяла Североизточна България. С линейката ще могат да се транспортират и недоносени бебета.

Линейката е закупена от сдружение "Аз вярвам и помагам" с кампании за събиране и рециклиране на капачки и дарения от хиляди хора, които са отделили от 1 до 100 лв. Тя ще бъде изпращана на всеки сигнал за дете, което има нужда от медицинска помощ, ще има възможност да поема деца от самото им раждане до 18 годишна възраст. За целта тя е оборудвана с кувиоз, който ще се поставя при нужда.

Председателят на сдружението Владислав Николов заяви, че са успели само за 4 месеца да съберат средствата и да я закупят. Стойността на линейката е над 350 000 лв., а вътре тя е оборудвана с най-модерна техника.

За първи път в прегръдките на мама - 10 трогващи снимки

Следващата кампания на сдружението е да се опитат да съберат половин милион лева, за да закупят първия в България мобилен пункт за кръводаряване. Искат също да закупят и още една линейка за бебета, както и модерна апаратура за детската хирургия във Варна.

Източник: https://bntnews.bg/