Раждането на едро бебе вече не се счита за изключение. В болница „Селена“ само от началото на годината са се родили 16 бебенца с тегло над 4 килограма. Едно от тях обаче доказа за пореден път, че правилното проследяване на бременността и адекватното решение за начина на родоразрешение, са изключително важни за нормалното протичане на раждането.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

Александър се роди с тегло от 4 470 грама и дължина 51 сантиметра. Един прекрасен пухкав завършек на напълно нормално протекла бременност без усложнения и сериозни неразположения.

Дълго чаканата среща обаче се оказа истинско изпитание за семейството. Болница „Селена“ беше третата болница, в която майката Станислава попадна от началото на раждането на Сашо. Със започването на регулярните контракции бъдещата майка се приготвила за среща с детето си и се отправила към болницата в населеното място, в което живее семейството. Часове наред обаче контракциите не давали никакъв резултат и раждането не напредвало. Усещането ѝ подсказвало, че нещо не е наред и решила да напусне родилната зала и да потърси лечебно заведение в Пловдив.

В болницата в града дежурният екип установил, че може би бебето е голямо. Но твърдо заявили, че до сутринта няма да предприемат нищо. Нещо повече – категорично отказали да обезболят процеса за оставащите дълги часове до настъпването на деня. Станислава напуснала и тази болница. Така третият ѝ опит я доведе в „Селена“ и я срещна с д-р Бране Лазороски. Среща, която направи раждането такова, каквото трябва да бъде – специален момент. Време, в което пациентът не трябва да взима медицински решения, а трябва да се концентрира върху влюбването, което му предстои. Да се чувства спокоен и сигурен. Специален! Прегледът, направен от д-р Лазороски и екипа недвусмислено показа, че бебето е твърде голямо и не може да се роди по естествен път.

ЧУДО! След 4 дни под руините, майка и 10-дневното ѝ бебе са спасени

Много пъти сме ви призовавали да избирате нормалното раждане. То е най-естественият избор и за пациента, и за лекаря, но не на всяка цена. Понякога цезаровото сечение може да спаси живот. Или поне да го улесни. Преценката за това е на акушер-гинеколога. Когато женската консултация се води надеждно. 

Източник и снимка: фейсбук УСБАЛАГ Селена