На територията на УМБАЛ „Пълмед“- гр. Пловдив функционира целодневен Детски неотложен кабинет. Той работи от понеделник до неделя от 8:00 до 20:00 ч. без предварително записване на часове.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ
 
В кабинета се осигурява консултативна помощ при всички неотложни състояния, свързани с педиатричните заболявания при деца от 0 до 18 годишна възраст. Към звеното, част от структурата на Спешно отделение на лечебното заведение, функционира манипулационна, където при необходимост могат да се приложат медикаменти – мускулно или венозно, както и да се провеждат инхалации.


 
В съседния корпус на медицинския комплекс, където се намира специализирания кабинет, е ситуирано и Детско отделение на УМБАЛ „Пълмед“. При преценка от страна на екипа педиатри от кабинета, болничното лечение може да започне своевременно.

Кабинетът функционираше с намалено работно време още преди няколко месеца, но се радваме, че можем да предложим помощта си на родителите вече през целия ден. Благодарение на опита и медицинската експертиза на педиатрите, работещи в кабинета, ще осигурим на родителите висококвалифицирана помощ по различни направления в областта на педиатрията.

Във Варна ще се проведе педиатрична терапия за бебета до годинка

Чрез колаборацията ни с екипа на Детско отделение на УМБАЛ „Пълмед“ и останалите специалисти по детски болести в ДКЦ „Пълмед“, можем да предложим на малките ни пациенти комплексна диагностика и извънболнично или болнично лечение“, коментира екипът на специализирания Детски целодневен кабинет.

Повече информация за Детския неотложен кабинет може да получите на тел. 0892 222 952

Източник: https://blitz.bg/