Двете чертички са тук. Време е проследяването на бременността да започне. Какви са изследванията по пътя и какво предстои за бъдещата мама? На гости в уеб предаването ни бе д-р Нела Владимирова, акушер-гинеколог от Болница „Вита“. С нея се разходихме през вълнуващите 9 месеца, фокусирайки вниманието си върху прегледите. Обърнахме внимание на всичко важно и успокоихме бременните мами, които ни гледаха и споделиха времето си с нас.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

Наш виртуален гост бе още и д-р Василка Юрукова, специалист по вътрешни болести и хомеопат. Тя ни запозна с ползите от хомеопатията на Boiron и ни разкри колко голям помощник за бременната жена е хомеопатичната практика. 

enlightenedА сега - бременност и изследвания. 

В коя гестационна седмица започва проследяването? Д-р Владимирова ни разкри, че това е периодът между 10-а и 12-а гестационна седмица. И все пак - при съмнения за бременност, желателно е жената да посети акушер-гинеколог, за да се потвърди и уточни, че е налице една вътрематочна бременност, която е с тенденция да протича нормално. 

Първи скрининг - какво включва и какво точно се изследва с него? Взима се кръв от майката, за да се изследва бъдещата плацента. Прави се също и ултразвук на плода. 

По време на нашия разговор не пропуснахме да поговорим и за изследването амниоцентеза. Д-р Владимирова ни сподели ценна информация и тук. 

Училище за родители - За термина преди и след говорим с проф. д-р Иван Костов

Обърнахме внимание още на многоплодната бременност и разбрахме кои са важните изследвания в този случай. 

Съветите бяха много. Разговорът - полезен. Благодарим на нашите гости. Благодарим и на вас, мили зрители. 

Предаването може да гледате тук: