Понякога щастието ни изненадва по две. Носи панделки и фиби, и панталонки и колички. Пъстрее в розово и синьо и оглася пространството с дуета на любовта. 

Но по пътят към радостта понякога има перипетии. Нормално развиващата се относително лека бременност на бъдещата мама Ради изведнъж беше поставена в риск заради упорито нарастващо кръвно налягане. Със спешно оперативно родоразрешение двете бебенца дойдоха по-рано от планираното. Пръв в ръцете на д-р Георги Амалиев проплака Никола. Минутка по-късно дойде и сестричката му Михаела. 

Заради по-ниското си тегло и по-трудната си адаптация, Михаела беше приета в интензивния неонатологичен сектор. Малко по-късо при нея приели и Никола защото разделените близнаци имали нужда от компанията си, за да се намали неспокойството, което показвали. Екипът неонатолози бързо стабилизирал бебето. През това време акушер-гинеколозите пък се грижели за състоянието на майката. 

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР 

Понякога дните са напрегнати. Обагрени са с диаметрални емоции на радост и напрежение, на страх и надежда, на любов и несигурност. Важното е, че днес и майката, и бебетата, са добре. И за първи път семейството ще бъде заедно в къщи. А радостта в очите на гордия баща е плод на онази искрена, чиста, неподправена любов и вяра в бъдещето. Онази искра, която пали енергията ни всеки ден да бъдем най-добрата версия на себе си за нашите пациенти. 

Източник и снимка: FB УСБАЛАГ Селена