"Здравейте др.Калчев! Аз съм ваша пациентка още от 2020 година, когато дойдох при Вас след неуспешни опити за бебе и с ендометриозна киста на яйчника. Изминахме дълъг път, случиха се толкова хубави събития и аз много бих искала да споделя развоя на нещата при нас.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

За първи път се срещнахме през 2020 г., когато Вие потвърдихте страховете ми - кистата е ендометриозна, а направените изследвания недостаъчни. В продължение на няколко посещения с вас проследихме ендометриозна киста като през цялото време Вие ни съветеахте да продължаваме с опитите, защото друг проблем не се откриваше. Въпреки че много ми се искаше да забременея с нея, за да не се налага да я махаме, в края на краищата направихме лапароскопия заради вече големия размер.

В "ЗДРАВЕ НА ФОКУС" ГОВОРИМ ЗА:

За 1 година посещения при Вас, ние направихме много изследвания, проверихме тръбите, попълнихме дефицити на витамини, проверихме за тромбофилии, направихме спермограми и какво ли не. Но опитите все бяха неуспешни. Няма да забравя, когато трепереща на операционната маса Вие ми казахте "Ще станеш майка, обещавам, сега ще проверя всичко". Много вяра ми вдъхнахте тогава, дори и аз сякаш го повярвах в този момент, въпреки че ми се плачеше.

След лапароскопията Вие ни дадохте срок, в който да продължим опитите и след това ако няма резултат да дойдем отново на преглед. Всеки месец треперих, молих се и се надявах, но нашето чудо го нямаше.

Отчаяна от неуспехите отново дойдохме при вас за следващата стъпка. Аз знаех, че тепърва битката започва, защото вече се гласях за инвитро, бях подготвена, че тепърва ще започнем да вървим този нелек път. Тогава след прегледа Вие ми казахте "Трябва да намерим най-добрия ембриолог за вашия случай". Още в кабинета се свързахте с инвитро клиника, която да поеме нашия случай, така че аз поне нямаше да се лутам в търсене на подходящ лекар.

Доктор Калчев, искам да Ви благодаря от все сърце, че ни свързахте с Неовитро и доктор Сенкова. Още на същия ден тя ни прие и ни вдъхна толкова много кураж. Подготвихме всичко необходимо и през август 2021 г. аз направих своя пръв инвитро опит. Пръв и последен! След няма и месец вече държах положителния тест в ръка, а след това прекарах най-страхотните 9 месеца от живота си, благодарна всеки ден за чудото, което ми се случва.

Бебе на 19 дни успешно бе транспортирано със Спартан от Варна до УМБАЛ Токуда

Днес съм горда майка на прекрасно момиченце на 9 месеца и усмивката не слиза от лицето ми! Знаейте, че всеки ден аз съм Ви благодарна за вярата, която ми дадохте толкова пъти, за лекотата с която работите, за това, че винаги имахте "следваща стъпка" и не на последно място - че ме свързахте с още един прекрасен ваш колега. От все сърце ви желая да продължавате да бъдете толкова всеотдаен в работата си и да вдъхвате кураж и надежда в семействата, които са поели по този нелек път до най-прекрасния финал - да държиш в ръце своята рожба!"

Източник и снимка: FB Д-р Александър Калчев