През октомври миналата година официално бе открит първият в България център за ранно детско развитие по програмата на Baby College Ltd., Обединеното кралство. Центърът се намира в град Варна и предизвиква силен интерес сред родителите на деца от бебешка до предучилищна възраст.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

На 27 януари тази година (петък) се очаква посещение от директора на Baby College Ltd. Бий Уотърфийлд, за да се запознае лично с центъра, да участва в класовете и да даде своята оценка за новооткритата дейност в България. Като специалист по ранно детско развитие г-жа Уотърфийлд ще отговаря на живо на въпроси свързани с най-новите тенденции в областта.

Ето и някои основни факти за дейността на Baby College:

- Създадена е в Оксфорд, Англия преди повече от 20 години от експерти по детско развитие, здравни специалисти и учени.

- Насочена е към родителите и децата от 0 до 3+ годишна възраст.
- Програмата включва 200 разработени урока за три възрастови групи (0-9 месеца, 9-18 месеца, 18-36+ месеца)

Мона Гочева стана мама за втори път - добре дошла, Леа

- Развива се под формата на франчайз с 23 локации в Англия и Уелс.

- 3000 семейства на година посещават класовете в Обединеното кралство, като 50% от тях научават за програмата от близки и приятели.

- По света работят 6 центъра в Канада, Турция, България и Грузия.

Безплатни прегледи на детския слух ще се провеждат в Бургас

Една от водещите цели на програмата е изграждането на връзка между родителя и детето и насърчаване на привързаността – изключително ценна първа стъпка към развиване на добри социални умения и изграждане на независима и уверена личност. Във всеки един от трите класа се работи с лицензиран учител по дейности, съобразени с възрастта на децата в различни области от детското развитие – езиково, сензорно, когнитивни умения, двигателна активност, концентрация, музика и ритъм, социални умения, теми от околен свят и др.