10-годишният Манол Гаренов от Кърджали е първият дарител в кампанията на Районното мюфтийство за събиране на средства за бедстващите хора в Турция. Манол е син на отец Петър Гарена от централния храм „Св. Георги Победоносец“ в Кърджали.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

„Гледахме новините по телевизията и показаха кадри от земетресението. После превключихме на турски канал. Манол разбира турски език и ни превеждаше. Предаваха на живо. Той видя с очите си как вадят хора от развалините, как вадят деца. Видя как има деца в нужда, които са без дом. И тогава ни каза:

„Искам да даря събраните си парички на тези хора!“

Това разказва майката на Манол - Ирена Александрова пред Радио Кърджали. 

Семейството се свързало с Районното мюфтийство. Разбрали за акацията и къде трябва да бъдат внесени парите. 

„Манол си легна с мисълта за дарението и тази сутрин това беше първото нещо, което попита. Отидохме и оставихме неговите, макар и не много спестени пари за тази добра кауза“, допълни майката Ирена.

Живот, въпреки разрухата - бебе се ражда в руините на земетресението

Манол е възпитаник на СУ „Отец Паисий“. Ученик е в IV „а“ клас. Открихме го пред класната стая, като туко-що се бе върнал от библиотеката на училището. 

„Според мен, всички деца трябва да дарят част от парите си“, казва Манол и добавя: „дори всичките си пари“, за да помогнат на бедстващите хора“.

Във Варна ще се проведе педиатрична терапия за бебета до годинка

Момчето признава, че родителите му го учат да подкрепя хората и да бъде състрадателен, и казва: „И аз мисля, че това е най-правилното“

Четвъртокласникът владее турски език, а в момента учи гръцки. Казва, че езикът е най-голямото богатство. 

Източник и снимка: https://www.haskovo.net/