Поздравления, вашето момиченце най-накрая е тук! Радостта е голяма, щастието - несравнимо. Дали обаче сте избрали име или предизвикателството тепърва предстои? Кръщаването на вашето бебе често изглежда като обезсърчителна и невъзможна задача, особено с всички предложения, идващи от семейството, приятелите и доброжелателите. Помощта никога не е излишна, добре дошла е, затова не я отблъскавйте, изслушайте мненията на вашите близки, а може да вземете назаем и малко любопитни подробности от историята.

Най-красивите имена на цветя за момичета

Как ви звучи, например, вашата принцеса да носи име на някоя силна жена? Списъкът с подобни женски имена е безкраен. Намирането на специално име, което вдъхновява както вас, така и вашето бебе, ще му помогне да премине през трудните времена и да развие онези характеристики и поведение, които са присъщи на човека, на когото е кръстено. Освен това кой не би искал да кръсти детето си на независими, успешни жени, които са постигнали изключителни неща? И така, готови ли сте да изберете име за вашето бебе? Хайде, да започваме с идеите! 

АДА

Името Ада е от немски произход и произлиза от думата adal, което означава „благородство“ или „благороден“. Може също да означава „украшение“ или „първа дъщеря“ и е кратка форма за имена като Адалайда или Аделина. Една видна фигура с това име е Ада Лавлейс, впечатляващата математичка от 19. век и както още я наричат - първият компютърен програмист в историята. Ако искате дъщеря ви да бъде магьосник по математика или просто успешна жена, която побеждава шансовете и следва мечтите си, това е името за вас!  „Вашето най-добро и мъдро убежище от всички несгоди е в науката.“ Ада Лъвлейс

ЕМЕЛИН

Това име е старо, но е златно. Името Емелин за първи път стана популярно сред средновековните имена. Това е кратка форма за германски имена, започващи с елемента amal, което означава „работа“. По-късно е въведен в Англия от норманите. Името също означава „нежен“ и „смел“. Въпреки че най-известният му превод е просто „трудолюбив“. Емелин Панкхърст беше основател на Женския социален и политически съюз, който се застъпваше за правото на глас на жените. Тя беше лидер и човек, който винаги отстояваше това, в което вярваше. Бихте ли избрали това сладко име със силно значение за вашето бебе?

МАЯ 

Мая е мистериозно име. Обикновено се свързва с индийския произход, тъй като името Мая означава „сън“ или „илюзия“ на санскрит, свещен индуски език. Също така е добре известно като алтернативно име за богинята Лакшми, която е известна като богинята на богатството, любовта, красотата и радостта. И кой родител не би искал всички тези неща за малкото си момиченце! Мая Анджелоу -  американска поетеса, писателка, актриса и общественичка, е най-влиятелният човек, носещ това име. Мая беше визионер с голямо сърце, чиято работа продължава да вдъхновява милиони хора. Мая е човек, на когото всички можем да се възхищаваме, тя винаги се стремеше към по-добро.

РОЗА

Твоята малка роза! Името Роза означава просто... „роза“ на латински, италиански и каталонски. Също така е популярно фамилно име на португалски и испански. На полски, чешки и словашки означава „роса“. Най-известната фигура, която носи това име, е Роза Парк, популярна афроамериканска активистка за граждански права на чернокожите американци. Тя се бори безстрашно срещу сегрегацията и расизма. Истинско вдъхновение за всички ни!

ОДРИ

Ако искате име, което е едновременно бляскаво и вечно, Одри е идеалният избор. Името е типично английско, означава „благородна сила“. Произлиза от англосаксонското име Ethelthryth, което по-късно еволюира в Ethelred, преди да се превърне в Audrey. Може би сте запознати с поетесата и есеистката Одри Лорд, известна със своята креативност и разбира се, с Одри Хепбърн, една от най-известните актриси на всички времена. Ако искате вашето бебе да се свързва с качества като елегантност, грация, красота и артистични наклонности, не търсете повече - изборът е Одри.

Кои са най-харесваните имена за момичета

МАРИ

Името Мари е от френски произход и се превежда като „морска звезда“. Колко красиво! Въпреки че в историята е имало няколко влиятелни Марии, мадам Кюри,  известна като Мари, е сред фаворитите -- пионер в областта на радиологията и първи носител на две Нобелови награди, както и единствената жена носителка на Нобелова награда в две различни области на науката – физика и химия. . Ако искате вашата умна красива дъщеря да има умно име

ЕЛИЗАБЕТ

Произлиза от иврит - клетвата на Бог. Няма как да не го свързваме с Елизабет II - Елизабет Александра Мери Уиндзор е кралица и държавен глава на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия и на 14 страни от Общността на нациите. Сигурни сме, че не е лесно да си кралица от цели 70 години, но Лилибет /нейното детско галено име/ стои на трона непоколебимо и управлява с твърда ръка, усмивка и завидна отдаденост на монархията.

Избирането на име за вашето бебе може да е по-трудно, отколкото сте предполагали. Но с толкова много страхотни възможности, всяко име е победител. Нека тези имена и вдъхновяващите лица зад тях да се превърнат в искрата, която да запали огъня на финалното решение.

Източник: https://www.momjunction.com/