Наближава да родите вашето малко момиченце и мислите ви са насочени към избора на име? Тук сме, за да ви дадем идеи! Имената на цветя звучат красиво, определено носят в себе си силна женска енергия. От хиляди години хората са почитали цветята, организирали са фестивали и са празнували  с венци и букети от цветя.

Един от най-хубавите празници в българския традиционен календар е Цветница, наричана Цветна Неделя. Красотата на цветята символизира висша хармония и съвършенство, в тях се крие някакво специално очарование, което трудно се описва, но с лекота се чувства.

Ако все още не сте избрали име за вашето малко бебче, то в следващите редове представяме кратък списък с възможни опции. И мамчета, не пропускайте да включите и бъдещия тати в подбора.

Цветни имена за сладки момиченца:

Аяна

Името означава красиво цвете. Значението още се изразява с ярка и креативна. Аяна е оригинален избор за името за вашето момиченце.

Вероника

Името е израз на силното и грациозно момиче. Верониката е много красиво цвете, имащо лечебни свойства. „Вероника“ означава „тя носи победа“. Ако искате момиченцето ви да успява с лекота в живота, това може би е чудесен избор.

Далия

Далия е име на цвете, което напомня за бляскава и завладяваща жена. Легендата разказва, че испанският завоевател Ернандо Кортес за първи път е имал възможност да се наслаждава на чудните цветове на далията.

Елица

Елица е славянско име и легендите разказват, че то се е давало на момичетата, като пожелание да бъдат стройни и грациозни. Притежателките на това име отстояват позициите си, но в същото време са готови да отстъпят, ако бъдат убедени в правотата на противоположната теза – с една дума – мъдри и твърди.

Жасмин

Жасмин е име на цвете, което може да те накара да се влюбиш от пръв поглед. Името символизира елегантност и носи екзотичен дух. Любопитен факт е, че цветето жасмин е било едно от любимите цветя на Мерилин Монро, а според езика на цветята символизира още и семейното щастие.

Камелия

Произхода на красивото цвете камелия идва от Япония, то цъфти в най-различни цветове и нюанси. Притежава прекрасен аромат и завиден чар. Името Камелия е хубав добър избор за вашето момиченце.

Калина

Калина е цветно растение, което е не само красиво, но може да се похвали с множество качества. Джовани Пасколи в творбата си „Il jasmino notte“ описва  образът на пеперуди, летящи сред красивите калини. Името Калина е добър избор за вашето прекрасно момиченце.

Лиана

Това е грациозно име за момиче, което е вдъхновено от тропическо цвете лиана с произход Бразилия. Красивата лиана обича слънцето и е изключително топлолюбива.

ВИЖТЕ ОЩЕ: НАЙ-ПРЕДПОЧИТАНИТЕ ИМЕНА СРЕД НОВОРОДЕНИТЕ

Лилиан (Лили)

Това име е символ на чистота, нежност, невинност и красота. Лилиан означава „чиста“. Лилиан е известно цвете със своите целебни качества. Това име е чудесен избор за вашето момиченце.

Маргарита

Името Маргарита е символ на чистота, радост, любов и невинност. Наименованието на цветето Маргаритка е от гръцки произход или по-точно идва от гръцката дума, използвана за перла. Нежно, звучно и фино за вашата сладка маргаритка!

Невен (а)

Невенът е цвете измежду най-популярните цветя в градината на българката, имащо лечебни свойства. Името означава очарование, красота и обич.

Ралица

Цветето Ралрца е наричано още „Кралицата на сините цветя“. Притежателките на това име са слънчеви, засмени и дружелюбни.

ВИЖТЕ ОЩЕ: КОИ СА НАЙ-ХАРЕСВАНИТЕ ИМЕНА ЗА МОМИЧЕТА

Росица

Росица е красиво цвете, което притежава лечебни свойства. Символиката на чистосърдечност, обич към живота и пътешествията. Дамите с това име са романтични натури.

ВИЖТЕ ОЩЕ: НАЙ-ХАРЕСВАНИТЕ ИМЕНА ЗА МОМЧЕТА

Роза (Роуз)

Името символизира красота, ухание и любов. Ако искате да имате необичайно име за вашето момиченце, тогава може да изберете името „Роза“.

Флорин/а; Флориана

Флорин е не само флорално име, но е част от историята на войната. Според легендите „Флорин“ е френски кръстоносец, който загубил живота си в името на справедливостта. Вашето момиченце би могло да черпи вдъхновение от своя неукротим дух и да стане смела жена.

Цветелина

Името е от славянски произход и идва от думата „цвете”. Символиката е, че притежателките на това име са скромни, щедри и отзивчиви. Не обичат да говорят за себе си и не понасят интригите.

Текст: Milenita May