Медицинска сестра споделя своите преживявания относно бременността и появата на тризнаците ѝ по време на Covid-19. Двете чертички на теста са отдавна бленувани, а когато щастието се случва, светът вече е различен. Идва „новото нормално“ и променя живота на хиляди семейства, родители, деца, баби и дядовци.

Шанън Стийл от Ипсуич, Англия, ражда жадуваните си деца - Рони, Мадисън и Емилия, на 24 август след спешно цезарово сечение. Майката не крие, че усеща своята първа, и най-вероятно последна, бременност, като „открадната“ поради въведените мерки срещу коронавирус. Тя разказва подробности за личната си история в Instagram, за да помогне на други семейства, преминаващи по трудния път до появата на бебето.Защо „открадната“, може би се питате? Г-жа Стийл описва редица от важни мигове, които са могли да изпитат за първи път със съпруга ѝ, но това не се е случило – най-вече прегледите в кабинета на лекаря, на които бащата не е бил допуснат. Да, персоналът на болницата е оказвал чудесна подкрепа и съдействие на бъдещата майка, но опората на таткото е липсвала във важните моменти преди голямото събитие. За радост, в болничното заведение всички са наистина мили и отдадени на професионалната си мисия към пациентите. „Беше осигурена отлична грижа за бебетата, специалистите отделиха достатъчно време, за да се уверят, че се чувствам добре!“, споделя Шанън.

 114693072 mediaitem114693071

Още на 15-годишна възраст тя е диагностицирана със Синдром на поликистозните яйчници, а преди три години ѝ откриват и проблем с щитовидната жлеза. Предвид тези фактори и безуспешните опити да забременее, Шанън и съпругът ѝ все повече приемат идеята за инвитро. И именно това е щяло да последва, ако не се случва чудо и тя се оказва бременна през март. Голямата изненада е, че бебетата са три!

Дългоочаквана бременност и раждане със спешно секцио – каква комбинация само. Щастливата майка има възможността да прегърне децата едва след два дни от появата им на бял свят, а съпругът ѝ все пак получава привилегията да ги гушка, докато майки им е под наблюдение. Той е пропуснал всички ехографски прегледи, морфологии и процедури в кабинета на лекаря по време на 9-те месеца, затова първата му среща с бебетата се оказва още по-специална. Тризнаците се раждат в 33-а гестационна седмица и прекарват в болницата четири седмици.

Този период се оказва изпитание и за майката, и сестрите на Шанън, които страдат изключително много, защото не могат да бъдат до нея, за да я окуражат и подкрепят.

Ковид разделя семейства, поставя ограничения, дълбае граници и семейството усеща твърде силно невъзможността да сподели щастливите и същевременно трудни мигове заедно.

Подробности за голямото семейство на Шанън можете да научите от профила ѝ в Инстаграм: our.triplet.journey

Източник и снимки: our.triplet.journey