Винаги е удоволствие, когато ни е на гости, в студиото или виртуално, Теодора Артинова. Ето, че отново бяхме в нейната компания, за да разберем как да се грижим за малчо в първите дни. Родителите се нуждаят от съвети и насоки, а бебето - от деликатни грижи. Когато всичко е ново за мама и татко, страховете са много и всяка помощ е добре дошла. Хранене, баня, пъпче, грижа за кожата и какво ли още не... Въпросите са безкрай, с нашия гост обаче се погрижихме да отговорим на всичко. 

В началото обърнахме внимание на един любим продукт - верен другар за Мама и Бебе. Теди ни разказа подробно защо е важно да приемаме ПреМама Дуо и ни обясни от А до Я за неговите предимства и ползи. 

Училище за родители - Бременност и летни наразположения с д-р Александър Кобаков

И след като се убедихме колко ефективен както за Мама, така и за Бебе, е приемът на хранителни добавки започнахме стъпка по стъпка да се грижим за новия и най-важен член на семейството. 

Научихме повече за храненето, Теди ни разказа как е правилно да засуче мъникът и ни разкри правилният подход при отказ на малчо да се храни. Разбрахме, че комфортът и за двете страни е ключов в процеса, а правилната позиция за кърмене е в основата на хармоничното хранене с кърма

Не пропуснахме да поставим фокус и на банята. Нашият гост ни сподели всички важни подробности и ни разказа за какво е важно да внимаваме, когато къпем момченце и тогава, когато къпем момиченце. А каква ли е добре да бъде температурата на водата, с която къпем малчо? Отговор, разбира се, получихме и тук. 37 градуса се оказа най-подходящата температура за къпане

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА В YOUTUBE

Какво следва след баня - подсушаване, мазане с хидратиращи продукти, масаж? С внимание разгледахме и този аспект от грижите. 

Теодора Артинова отговори на всички въпроси и успокои притесненията на новите родители. Ако сте пропуснали да чуете разговора ни, може да гледате предаването още сега: