Красивата водеща Зейнеб Маджурова стана мама на близначета, съобщиха от bTV. Малките съкровища са момиченца, родени в идеален за многоплодна бременност етап – началото на деветия месец, с тегло 2700 грама. Може би това не е изненада, защото баща им Стоян Балевски също има брат близнак.

Джулиана Гани: Виждате двама, но скоро ще бъдем четирима

Родителите са избрали имената Василиа и София за двете принцеси. Припомняме, че Зизу (както я наричат нейните приятели) има и по-голяма дъщеря – Мириам, която е на цели три годинки.

Да станеш майка на 50-годишна възраст - една мечта се сбъдна

Любопитни факти

  • В миналото в западноафриканското племе Йоруба при всяко шесто раждане на бял свят са се появявали двуяйчни близнаци. Основна храна на племето били сладките картофи. Те съдържат хормони, които стимулират разделянето на яйцеклетката. Днес и в тази част на Африка са нахлули веригите за бързо хранене, които бързо променят вкуса и на аборигените. 

Пловдивчанка на 35 години роди пето момченце

  •  В САЩ има пластични хирурзи, които са специализирани в изглаждане на бръчките и уеднаквяване на лицата на вече остарели двойки близнаци.
  •  Най-голяма вероятност да се родят двуяйчни близнаци има при някои африкански племена – едно към 20. В Япония или в Китай  близнаци се раждат значително по-рядко – вероятността е едно към 150.
  • Световният рекорд като майка на близнаци принадлежи на Леонтина Албина от Чили, която през 1991 г. ражда 55-ото си дете. Тя е родила пет пъти по три деца, а останалите са близнаци.

Снимка: instagram zeynebmadzhurova