Иновативни практики за тяхното решаване и достъп до световни имена в областта на инвитро процедурите

По неофициални данни в България стотици хиляди души имат репродуктивни проблеми. За съжаление, освен недостатъчното наличие на информация, финансовите и бюрократични предизвикателства, свързани с пътя на репродуктивното лечение, пандемията през последните две години се оказа допълнително препятствие за тях. През този период многократно бяха спирани плановите процедури и операции, включително инвитро, в болници и клиники за репродукция.

Според национално представително изследване на фондация “Искам бебе” и сдружение “Зачатие” за репродуктивните проблеми сред населението, има много неосведомени хора, които не знаят към кого да се обърнат за лечение или опитват самолечение. Представителите на организациите, които са поръчали изследването, споделят, че голяма част от българите нямат представа как да се справят с репродуктивните проблеми.

И въпреки напредването на медицината и натрупания опит в областта на асистираната репродукция, в България все още много двойки се надяват за тяхното малко чудо. Много често причините за невъзможност за зачеване при жената могат да се дължат освен на напреднала възраст, и на редица други фактори като:

• запушване на маточните тръби вследствие на болести или възпаление;
• ендометриоза;
• трудности и усложнения с овулацията;
• повишени нива на хормона пролактин, които водят до блокиране на овулацията;
• проблеми с яйчниците (поликистоза).

Навременната диагностика и консултация със специалист са решаващи по пътя на справянето с репродуктивните проблеми. Специалисти, които работят в сферата, споделят, че след 35-годишна възраст, възможностите за двойките, желаещи да имат деца, намаляват значително.

За част от двойките с регистрирани нарушени репродуктивни възможности, решението са инвитро процедури. Основните фактори, които се вземат предвид преди пристъпване към инвитро, са: здравословното, физическо и психическо здраве на пациента. Понякога именно то възпрепятства провеждането на лечение.

Добрата новина е, че през последните години има редица възможности за финансиране на инвитро процедури у нас, а все повече световни специалисти посещават страната ни. За консултации с пациенти в България идват някои от най-добрите лекари, признати в световен мащаб за иновативните методи, които прилагат и нивата на успеваемост, които постигат. Едно такова име, съвсем скоро ще гостува във Велико Търново и София. Става дума за проф. д-р Бюлент Търаш – световно признат експерт в областта на репродуктивното здраве.

Жителите и гостите на град Велико Търново (на 23.09) и на град София (на 24 и 25.09) ще могат да се възползват от безплатни консултации за репродуктивни проблеми, организирани от център за медицинско посредничество Бренер Груп. Посещението на събитието става чрез предварително записване. Регистрираните пациенти ще могат да разговарят на живо с професор д-р Бюлент Търаш, завеждащ инвитро отделението на болница “Аджъбадем Маслак” в Истанбул, като на място няма да бъдат извършвани физически прегледи.

Събитията са подходящи за двойки с репродуктивни проблеми, опитващи да имат дете повече от 1 година, двойки, имащи нужда от второ мнение за вече проведени неуспешни лечения и манипулации. Също така за жени с намален или изчерпан яйчников резерв, жени в менопаузата, отговарящи на определени критерии и искащи дете, както и за всички търсещи алтернатива за инвитро в Турция. Самите консултации ще стават на база на предварително изпратени изследвания (АMH, FSH, LH, Пролактин, Естрадиол, Прогестерон FT3, FT4, TSH, ТАТ и МАТ, Спермограма) и кратка история на всеки случай.

Професор Търаш е един от водещите световни специалисти в областта на инвитро процедурите и справянето с репродуктивните проблеми. В своята кариера е специализирал в Англия, САЩ и Израел. Президент е на Турската асоциация по гинекология и акушерство от 2008 година както и вицепрезидент на Асоциацията за контрацепция и репродуктивно здраве. Той е един от най-добрите лекари, които разработват иновативни решения в областта на инвитро и работят с авангардни технологии, постигайки по-голям успех от всякога. Професор Търаш, заедно с неговия екип, са единствените, които работят със стволови клетки, даващи шанс за зачеване дори на жени в менопауза. Освен това прилагат и иновативния метод плазмотерапия при пациентки с намален ячйников резерв.

Всички желаещи да се запишат за безплатна консултация, могат да направят това на телефон +359 897 824 041. Ще получите инструкции как да изпратите нужната документация и историята на вашия случай.

Повече информация, вижте във фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/809544046734626/809544053401292 

Побързайте - местата са ограничени!

Бренер Груп е център за медицински консултации, диагностика и лечение на различни заболявания и естетични процедури във водещи здравни заведения в Турция.

Бренер Груп съдейства на пациенти от България да достигнат до най-подходящите клиники за тяхното състояние, както и осъществява връзката между световноизвестни специалисти и болните. Бренер Груп се грижи за подготовката на документацията, престоя, комуникацията в болницата - както по време на, така и след провеждане на лечението.