В разгара на лятото имахме полезна среща с д-р Александър Кобаков, акушер-гинеколог, един от най-желаните сред жените специалисти. Много бременни му се доверяват с лекота и избират именно той да проследи бременността им. Поканихме го, за да ни разкаже малко повече за неразположенията през летните месеци. Знаем, че много бременни се борят с горещините и търсят начини да облекчат неприятните усещания, причина за които често са точно високите температури. 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА В YOUTUBE

Заедно с д-р Кобаков и д-р Честименова се потопихме в темата и отговорихме на различни, будещи тревога, въпроси. Започнахме с претоплянето и научихме кога една бременна може да отиде на лятна, морска ваканция. "Морето може да бъде едно прекрасно преживяване за всяка една бременна жена във всеки един момент от протичането на нейната бременност, стига да няма специфични проблеми, които налагат нейното оставане предимно вкъщи..."

Има някои хигиенни условия, които бременните е хубаво да спазват, но въпреки тях, всяка жена може да се наслади на една приятна почивка. Важно е да се търси дебела сянка, да се приемат повече течности и да се използват слънцезащитни продукти с висок фактор

Училище за родители - Здрава и щастлива бременност с Яна Данаилова

Басейните често са причина за вагинални инфекции, особено често се случва това, когато жената е бременна, защото тогава имаме по-ниско ниво на защита на влагалището и предразположеност към развитие на вагинални инфекции. Сред тях, най-честа е бактериалната вагиноза. 

Поговорихме още за притеснителните кръвотечения по време на бременността и разбрахме кога задължително трябва да посетим специалист. Научихме също и с какво хидрогимнастиката е полезна за бременната жена

На фокус в раговора бе и друга важна тема, а именно - заддържането на течности в огранизма. На гости ни беше Трендафил Джингаров, представител от Magnalabs. Той ни запозна подробно с един специален продукт, който се оказа истински помощник в борбата с излишните течности. H2OFF е продукт, на който можем да се доверим без притеснения. Той ще ни осигури ефективен резултат и ще ни спаси от задържането на вода, помагайки ни да поддържаме нормално телесно тегло. Благоприятства нормалните метаболитни процеси и се грижи да се чувстваме здрави и в отлична форма. 

Разговорът бе интересен, срещата - ценна, съветите - много и всички до един полезни! Ако сте пропуснали да ни гледате, можете да го направите сега: