Детокс преди забременяване, хранене, бременност, емоции, вредни навици, спорт... Как да имаме здрава, хармонична, щастлива и спокойна бременност, научихме от Яна Данаилова, нутриционист, мама на три деца, преподавател по йога и водещ на предаването „Линия Здраве“ по bgonair. Тя ни разказа подробно как да подготвим организма, ако плануваме скоро да имаме бебе, обясни ни кой е правилният начин на хранене и ни насочи към храните, които задължително трябва да включим в менюто си. 

Училище за родители – Ексклузивно кърмене с Яна Данаилова

Как да се подготвим физически, психически и емоционално за една бременност? "Нашето здравословно състояние не е проявление само на физическото ни благосъстояние, то е комбинация между нашия психоемоционален, физически, ментален статус." Едно успешно износване и даряване на едно здраво и емоционално стабилно и физически устойчиво дете зависи до голяма степен от цялостното състояние на майката. По думите на Яна: "Една успешна бременност се планира няколко месеца преди самото зачеване."

Как да живеем здравословно? Има някои ключови правила, които е важно да участват в ежедневието ни, за да бъдем здрави - консумация на рафинирани храни, по възможност ограничаване, или напълно изключване на кофеин, на алкохол, по-ранно лягане, двигателна активност. Храната обаче стои в основата, защото именно тя е сред градивните елементи, компонтнтите, с които се изгражда и развива бъдещия генетичен материал за зачеване на бъдещото ни бебе. 

А каква е ролята на таткото в успешното зачеване? Много, много ключова и важна. Яна Данаилова ни обясни подробно защо това е така. 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА В YOUTUBE

Разбира се, внимание обърнахме и на хранителните добавки. Теодора Артинова, старша акушерка, ни разказа защо приемът на ПреМама Дуо е ключов за здравето както на майката, така и на плода. Разбрахме повече за състава на продукта и се убедихме в неговите положителни качества. И бъдещи и настоящи мами ще открият в ПреМама Дуо верен приятел, който ще ги подкрепи по пътя на бременността и след това. 

Ако сте пропуснали да ни гледате, можете да го направите още сега: