• Какво представлява ексклузивното кърмене, какви са ползите за майката и бебето, предимствата и предизвикателствата?
  • Как да поддържаме лактацията си?
  • Докога да кърмим децата си?

На ваше разположение беше Яна Данаилова, нутриционист и мама на три деца, отскоро и водеща на предаването „Линия Здраве“ по bgonair.

Абонирайте се за канала на списание „9 месеца“ в YouTube, за да не пропускате новите лекции

В ролята на минитема успешно се включи ,,Леки храносмилателни смущения при кърмачетата” – как да се справим? Д-р Преслав Аврамов от Aptamil с удоволствие сподели повече и не пропусна дори най-дребните детайли.

Много проучвания доказват, че кърмата е благословен коктейл, който съдържа всички необходими за развитието на бебето съставки: въглехидрати, масти, белтъчини, минерални соли и витамини, при това в най-подходящото съотношение. Тази необикновена течност не само осигурява на бебето толкова храна, колкото му е нужна, но предпазва и здравето му.

Интересно е, че кърмата започва да действа благотворно още от утробата. Лечебната й сила се дължи на имунни тела, които никоя индустрия не може да произведе. Те са се образували в организма на жената вследствие на всички болести, които тя е преболедувала.

Така всяка глътка кърма е своеобразна ваксина – например срещу варицела, рубеола или някакво друго инфекциозно заболяване, от което е страдала майката в миналото си. Тези имунни тела са защитна бариера при кърмачето – те го предпазват от вируси и бактерии или поне ограничават тяхното разпространение в организма му.

*Предаването се излъчи със съдействието на Pufies

Ако сте пропуснали да гледате лекцията, можете да го направите още сега: