Благодарствено писмо до директора на МОБАЛ д-р Даниел Илиев и до директора на ЦСПМ изпратиха от ръководството на МБАЛ – Търговище. Писмото е подписано от директора д-р Иван Светулков и д-р Радост Едрева, началник на Неонатологичното отделение в търговищката болница.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Д-р Едрева посочва, че на 27 май т. г. е осъществявала транспорт на новородено с вродена сърдечна аномалия от Неонатолотичното отделение в Търговище до Националната кардиологична болница в София. Малко преди Велико Търново състоянието на бебенцето рязко се влошило, то изпаднало в кардиогенен шок и било с непосредствена опасност за живота.

Спасиха живота на най-малкото бебе в света, родено 268 грама

Докторката се обадила на тел. 112 и заявила, че тръгва към болницата във Велико Търново, като поискала съдействие. С оглед възрастта на детето, бил изпратен дежурният лекар в неонатологията д-р Тотева. Тя и дежурният екип осъществили кардиопулмонална ресусцитация, включване на апаратна вентилация и медикаментозно лечение. Малко по-късно към екипа се присъединила и д-р Кина Николова, началник на Неонатологията във Велико Търново.

Поради тежкото състояние и невъзможен прием в София, след консулт се наложи връщането ни в Търговище. Възникна технически проблем с транспортния ни инкубатор и беше невъзможно да се осъществи транспорт с нашата линейка, пише в писмото д-р Едрева.

Лекари спасиха живота на бременна жена с остър инфаркт на миокарда

Тя подчертава, че благодарение на д-р Кина Николова и дежурните в ЦСМП бил организиран транспорт на линейка с транспортния инкубатор на Неонатологичното отделение – В. Търново. Издадени били всички необходими документи за последващ прием на детето в болницата в Търговище. Доктор Едрева благодари специално и на шофьора на линейката Александър за безупречния транспорт.

Спасиха родилка с отлепена плацента и бебето ѝ, родено преждевременно

Поздравяваме ви за това, че във вашите екипи работят медицински специалисти, които притежават и не са загубили чувството си за съпричастност, етичност и емпатия, пише още в благодарственото писмо на медиците от Търговище до великотърновските им колеги.

Източник и снимка: https://boliarinews.bg/