Секциото е операция, при нея се отваря коремната кухина и има рискове. Вярно е, че в днешно време то е изключително усъвършенствано като техника. Освен че самата операция може да доведе до инфекции и оперативни наранявания и променя анатомията на предната коремна стена, цезаровото сечение крие рискове и при последващи бременности за майката.

КАЛКУЛАТОР ЗА ТЕРМИНА

Разбира се, причините жена да избере секцио по желание могат да са свързани с интимния и социалния й живот и трябва да бъдат уважени.

И все пак - възможни усложнения са:

  1. Неконтролируемо кървене
  2. Травма на органите
  3. Инфекция
  4. Алергични реакции
  5. Тромбоза

Трябва да се отбележи, че секцио е често извършвана процедура, но при необходимост - физическа или психическа. Няма причина да се притеснявате от вида  раждането, защото и в двата случая до вас ще има компетентни специалисти, които ще ви помагат във всеки момент. При раждане, протекло през естествените пътища, обикновено жената губи около 200 мл кръв.

Все повече жени избират секцио пред нормално раждане

Ако се наложи да ви направят цезарово сечение, ще загубите около 500 мл кръв. В заключение - усложненията по време на раждане, като повишена загуба на кръв, кръвоизлив, инфекции и образуване на тромби, които могат да бъдат твърде опасни и застрашаващи живота, са значително по-чести при цезаровото сечение. Ето защо то трябва да се извършва единствено при необходимост и медицинска препоръка.