Чаровни, откровени и земни – с участието си в предаването „Един за друг“ Теди и Гената спечелиха сърцата на много от зрителите. Искрена, непринудена, истинска – именно такава видяхме ние тяхната двойка. Съвсем скоро двамата станаха родители и любовта им доведе на бял свят бебе Василия. За вълнуващата среща, пътя на родителството и призванието да бъдеш майка, си говорим сега с Теди.

Анимация представя как се променя бебето в утробата

В началото бе мечтата…

Да, бременността ми беше планувана и много желана. Не можех да повярвам, нямах и усещане че съм бременна, намерих някакъв тест вкъщи (дори не знам каква марка беше), съвсем обикновен, нямах още закъснение на цикъла, но реших да го ,,изхабя”, за да не си стои просто така, а, когато видях двете чертички, си помислих, че е дефектен -- отидох веднага да купя  още три теста – те затвърдиха резултата.

Веднага ли съобщи на Гената или си даде време да измислиш оригинален начин, по който да го направиш?

Нямах търпението да мисля изненада, с която да му съобщя, теста си го направих сутринта, преди той да е тръгне за работа, и веднага му го показах, той беше доста по-уравновесен от мен и много щастлив, разбира се. Таткото имаше усещане за пола още от самото начало, позна, че ще имаме момиче, аз нямах такова шесто чувство.

ГЕСТАЦИОННИ СЕДМИЦИ 7-а гестационна седмица

9-те вълнуващи месеца

Моите 9 месеца не бяха от най-леките, в началото на бременността ми открих, че имам тромбофилия, която изисква кръвта ми да бъде разреждана и почти от самото начало бях на инжекции всеки ден до раждането, пиех доста видове хапчета, толкова много, че имах аларми за всяко едно от тях, но с това се свиква в един момент. Разболях се два пъти много лошо и бях дълго време на антибиотици -- веднъж в седмия месец, тогава лечението ми продължи половин месец, а след това пети дни преди да родя, се разболях отново. Най-важното е, че се роди здраво бебе, всичко друго е преходно и се забравя.

Името на малката принцеса

Името знаехме какво ще бъде още преди да забременея, ние сме си традиционалисти. Името Василия не го бях срещала никъде, по-скоро негови подобни вариации, без колебание го решихме.

Неочаквано раждане, прееклампсия и здраво бебе на финала

 Големият ден

Раждането беше секцио и благодарение на д-р Давидова и доц. Ирмов от Бургас всичко мина нормално, възстанових се изключително бързо, имах им огромно доверие и те за мен определено са най-добрият екип. Именно те проследиха бременността ми, грижеха се за моето спокойствие през цялото време, със сигурност за в бъдеще ще се доверя отново на тях.

Първата среща – мама и дъщеря

Когато я прегърнах… е, чувството не може да се опише! Да, беше много емоционално, спомням си колко мъничка се роди тя -- 2,900 кг, не беше голямо бебе, това разбира се, е един от най-милите моменти в живота на една майка. Нямах търпение за изписването, още на третия ден в болницата исках да се прибираме у дома, броях дните до този момент, чувствах се достатъчно добре.

Психолог съветва: Не давайте детето на ясла/градина преди 3-годишна възраст

Посрещане за чудо и приказ

У дома ни посрещнаха нашите близки, които бяха организирали украса, бяха наредили прекрасна маса с торта, питка, бонбони, свекър ми беше направил и вид кетъринг, той си е майстор готвач, беше подготвил всичко като в ресторант. Близките ни много се бяха постарали за цялата обстановка, определено това беше един от запомнящите се моменти.

Как разпределяте грижите за бебето? Има ли кой да помага?

За Василия се грижим изцяло ние двамата, има кой да ни помага, но по-скоро предпочитаме бабите и дядовците да се радват на внучето си, а ние основно да си я гледаме. За два месеца успяхме добре да си разпределим задачите в ежедневието, за да може и двамата да успяваме да отпочинем, а не единият да е много натоварен и изморен, а другият сякаш отделен от процеса.

Как да предпазим бебето от грип

Плановете

Преди да родя сме си говорили как искаме децата ни да имат малка разлика, мечтаем за две деца, но не знаем точно кога, по-скоро трябва да дойде моментът, в който сме готови за второ дете. За мен да бъда майка е най-голямата отговорност и най-красивото чувство, колкото и клиширано да прозвучи това ,което ще кажа, майчината обич е несравнима с каквото и да е. Чувствам се изпълнена с любов и щастие. За финал: пожелавам ви да обичате и да бъдете обичани, защото това е от ключово значение, за да бъде човек щастлив.