Жителка на американския град Айония, щата Мичиган, която не подозираше, че е бременна, взе контракциите за апендицит и ден по-късно роди здрав син. Шокиращата си история младата жена сподели в TikTok, съобщава The Mirror.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

21-годишната Шелби Бентли признава, че отдавала болката в долната част на корема си на апендицит. Тя се надявала, че ще се почувства по-добре и търпяла 16 часа, докато водите ѝ не изтекли.

Тогава решила, че се е изпуснала. Болката обаче ставала все по-силна и накрая Шелби решила да потърси медицинска помощ и отишла в близката болница.

"Мислех, че имам апендицит, защото работя в сферата на здравеопазването и съм запозната с някои от тези неща. Мислех, че апендицитът ми ще експлодира. Мислех, че ще умра", признава американката.

По време на прегледа лекарите я попитали дали очаква бебе.

А тя отговорила: "Няма начин. Имах цикъл. Всичко беше абсолютно нормално."

По-късно майката споделя: "Малко преди да родя забелязах, че съм качила няколко килограма, но чак сега осъзнавам, че съм била бременна. Правех много неща, които не трябваше, вдигах тежко..."

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Прегледът обаче показал, че Бентли е в 34-та седмица от бременността. Докторите назначили спешно цезарово сечение заради прееклампсия - опасно заболяване, което застрашава със смърт както майката, така и детето.

Американката не крие, че е била шокирана от неочакваната новина. 

"Докторът влезе и каза: "Сега ще имате бебе". Попитах го дали е сериозен. Бях толкова шокирана. Плаках през цялото време, преди да ме закарат за цезаровото сечение. Беше толкова стресиращо", спомня си тя.

Да родиш преждевременно и да се пребориш с прееклампсията

Няколко часа по-късно родила здраво момченце с тегло 2,4 килограма. 

Бентли добавя, че е много щастлива, че има момченце, въпреки неочакваното му раждане. "Толкова се радвам, че имаме нашето малко бебе изненада".

Обърканата и силно развълнувана майка споделя още, че два дни преди раждането е говорила с годеника си и той е заявил желанието си да има дете. "Той сякаш го е предвидил. Това е безумие", признава Бентли. 

Източник и снимки: https://jenata.blitz.bg/