"Здравейте! Пиша, за да споделя историята си с всички вас, които в момента сте поели по дългият път на инвитрото и борбата да се сдобиете с дете. Всички вие, които сте в стимулация, или чакате поредния трансфер и резултат, а може би все още не сте открили вашия доктор, лечение и отношението, което заслужавате. 

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

В този пост няма да изпадам в подробности за лошите неща, които преодоляхме, защото знам, че на всички ни се случват и предпочитам поста да бъде окуражителен и позитивен.

Аз започнах моята борба през 2018 г. с поставена диагноза Ендометриоза с киста, след това - две лапароскопски операции и на втората без мое разрешение отстранени и двете маточни тръби, при уговорена операция за премахване само на едната! Преглътнах новината, още под анестезия поднесена. и поех по пътя.

От тогава преминах през:

  • Точно 4 инвитро процедури;
  • Над 10 общи анестезии;
  • Часове на операционната маса;
  • Десетки посещения за прегледи;
  • Стотици часове пред кабинетите;
  • Десетки изследвания и кръвни проби;
  • Над 250 броя поставени подкожни инжекции.

Инжекции, които както аз, така предполагам и повечето от вас си поставяме сами. За което също се иска голяма смелост и кураж. 

Всичко това е една голяма стълбица, по която се катерим, за да стигнем до целта - да бъдем майки! 

След поредното 3-то разочарование през Септември 2021 г. реших, че е време да променя нещо и да потърся друго мнение. Потърсих го от Д-р Калчев. Записах си час, но беше чак за средата на Ноември. Паралелно се свързах и с агенция Турмед, които организират срещи с консумация в Турция. Те ми изпратиха списък с необходими изследвания и лека полека започнах да ги набавям. Точно преди заминаването ни до Турция дойде време и за срещата ни с д-р Калчев. Тази среща беше безкрайно различна от всички други посещения при репродуктивни специалисти. Никога няма да забравя думите му след като видя изследванията и ме прегледа, той каза "Няма причина да не забременееш, ще стане!"

Подкрепи ни да направим консултациите в Турция и загрижено добави, че иска да му разкажа след това какво са казали от клиниките там и нещо, което ми направи огромно впечатление - когато д-р Калчев видя снимките на трансферираните ембриони (след ПИД - Отлично качество?) каза, че изобщо не му харесват и да видим какво ще кажат турците. 

Ето го и отговора: Консултациите бяха в Бахчеджи и Мемориал и на двете места казаха едно и също, без да сме правили дори намек за снимките на ембрионите. В момента, в който ги виждаха казваха, че те на токова лошо качество не биха правили дори опит за трансфер!!!! 

Една 25-годишна мечта за бебе най-сетне се сбъдна

Естествено моя въпрос веднага беше: "Какво трябва да направим, за да подобрим качеството?" Отговорът и от двете клиники: "НИЩО, това е работа на ембриолозите!"

И така на кратко започнахме процедурата в Турция, но с наблюдение и следене от д-р Калчев. От Мемориал ни казаха, че от БГ признават хистероскопия от д-р Калчев и може да я направим в БГ, тъй като при тях я извършва хирург и ще бъде много по- скъпо за нас.

След пункцията тествахме и замразихме ембрионите, а д-р Калчев извърши офис хистероскопия с надраскване на лигавицата. За мен това беше изключително ключов момент от процедурата преди да се върнем в Турция за ембрио трансфера.

Не е най- важното отношението, защото всички си казваме "Майната му. Само да стане!", но когато получиш наистина внимание и интерес от доктора си да иска да му изпратиш имейл как вървят нещата, е тогава всъщност си казах "Има значение отношението!" Държах в течение д-р Калчев за процедурата и съответно за необходимост от следващ преглед при него през цялото време. От целият екип получавахме винаги приятелско отношение и разбиране.

Лекари спасиха бебе, тежащо едва 540 грама

И така по моята стълбица поглеждах и виждах още стъпала, но сега някак си по - лесно се катереха

Мина трансфера и се случи нещо различно - най-накрая видях различна стойност от 0, ЧХГ- то беше 138 на 9-ти ден и 334 на 11-ти ден.

Плаках и едва повярвах на мъжа ми, като каза резултата! Плаках този път от щастие!

Желая ви от все сърце тези сълзи, защото усещането е неповторимо! Борете се, бъдете силни и не се отказвайте пред болката и неуспехите, защото чудесата наистина се случват. 

Нашето чудо се случи ( за съжаление не в България) за 3-4 месеца благодарение на прекрасния екип на проф. Кахраман от болница Мемориал и Медицински център Д-р Калчев с участието на най-милия, най-внимателния и най-сърдечен репродуктивен специалист - д-р Александър Калчев. Той ми вдъхна толкова сила, кураж и надежда, които бях почти изгубила със сърдечното и приятелско отношение при всяка среща. Спомням си как ме прегледа преди да заминем за трансфера и каза: "Помни ми думата, ти ще се върнеш от Турция при мен за преглед, бременна"! 

Е, наистина така и стана. Бях бременна! 

Бременността следеше д-р Чучумишев и нямах преглед по-малко от 40-50 минути. Всеки път търпеливо и обстойно преглеждаше всеки детайл на мъничкото човече и споделяше какво виждаме с таткото на екрана. 

На 20.01.2023 г. се появи нашият син Иваил!

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Сега това щастие спи до мен и се усмихва на сън. 

Дано съм успяла да върна вярата в някоя от вас, която точно сега е имала нужда от малко кураж, че нещата ще станат.

Бъдете смели и решителни!"

Източник и снимки: Facebook Д-р Александър Калчев