Семейството на малката Ани живее във Варна. Момиченцето е с болно сърце, а родителите ѝ не смогват да купят дори храна. Гладуват!

Ани е слабичка, нежна, отличничка в училище. Въпреки трудностите, които среща в живота си, с детска вяра и чистота се надява на чудо. Тя е едва на 9 години, но вече е видяла доста тегоби и мъка през живота си. Първоначално става ясно, че детето има хидронефроза на левия бъбрек. Ходенето по лекари и тревогите обаче не свършват с тази диагноза. Докторите установяват и болест на сърцето, заради която момичето се нуждае от трансплантация.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Семейството на Ани не може да покрива елементарните си битови нужди. Двамата родители са инвалиди, майката е с епилепсия. Безработни са. Разчитат само на социални помощи, които са крайно недостатъчни, за да живеят поне поносимо.

С мисията да помогне на семейството се заема Galena Lakova. Повече от година тя се занимава активно с милосърдна дейност, организирайки различни кампании и събития. За да събере средства за малката Ани, на 21 април от 18:30 часа Галена ще проведе благотворителна аеробна тренировка в център „Ян Палах“. Всички желаещи могат да присъстват. Хората, които не искат да спортуват, могат просто да оставят пари за тренировката, без да се включват в нея. Събраните средства ще бъдат дарени за семейството на Ани.

Млад татко се бори за живота си, можем да му помогнем

Освен от финансова подкрепа семейството се нуждае и от бойлер, готварска печка, пералня, храна и инхалатор за детето. Ако имате възможност да помогнете, може да се свържете с Галена на e-mail [email protected] и във Facebook - Galena Lakova.

Източник: Facebook Граждани на квартала