Три срещи в хронология и едни щастливи родители...

Нашата история не започва много по-различно от тази на всички двойки, при които опитите за бебе не са безпроблемни. 

В нашия случай опитите бяха неуспешни за близо година и половина. За този период семейството ни чу доста неприятни и сравнително категорични лекарски мнения по отношение на появата на дете. Диагнозите бяха поставяни на база първични изследвания и без особени обяснения, но за сметка на това ни бяха поднасяни строго, сериозно и някак си необратимо. Това, разбира се, повлия на цялостната ни настройка и увереност.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Вярата ни обаче не изчезваше и пътя ни се пресече с доктор Калчев. 

Първата ни среща с него беше на 04.01.2022г. Тогава в негово лице срещнахме преди всичко човечност, топлина, усещане за разбиране, усмивки и не на последно място невероятната доза спокойствие, от която имахме нужда точно в този момент. Последва терапия от…витамини и хранителни добавки и за мен, и за съпруга ми. Насоки за по-здравословен и спокоен начин на живот, препоръки за промяна на рутини, които никога не бихме сметнали за свързани с естеството на проблема ни и дата за нова среща.

Изпратиха ни с думите “Всичко ще бъде наред!” А това много често е повече от достатъчно! 

След дълга битка, надежда и сълзи, една мечта за рожба оживява

Втората ни среща се осъществи на 18.02.2022г. Тогава аз се подложих на процедурата Ex Foam или иначе казано проверка на маточните тръби. Процедурата не е нито страшна, нито дълга, нито болезнена. Съпругът ми беше през цялото време зад паравана, което беше успокояващо и за двамата. Отново коментирахме терапията от витамини и добавки и за двамата. Проведохме наистина приятелски разговор, който и до днес вкъщи си припомняме и трудно вярваме, че е проведен с лекар. Доктор Калчев ни изпрати с усмивка и с думите “Чакам ви с бебе!”

И ето…, че бебето се появи!

Третата ни среща с доктор Калчев беше на 31.05.2022г., когато вече на ехографа се виждаше мъничка точица и се чуваше сърчице. Отново онази приятелска обстановка и чувство на спокойствие. Отново чухме точно това, от което имахме нужда: “Това е нашето бебе и всичко ще е наред. Искам да сте спокойни!” 

Така и стана. Тук в историята ни идва ред и за другия изключително важен човек - доктор Чучумишев. Последва следене на една спокойна и лека бременност с ежемесечни срещи с доктор Чучумишев и отново познатите ни вече - човечност, разбиране подкрепа и топлина.

След 7-ми инвитро опит - роди се бебе Георги

На 10.01.2023г., точно година след първото ни посещение в МЦ д-р Калчев, на бял свят се появи нашата първородна дъщеричка. 

Историята, която споделям, не е дълга и тежка, но никой не знае дали нямаше да бъде, без правилната и навременна намеса. Искрено вярвам, че в случаите с подобни проблеми, човещината от страна на медицинското лице, следящо случая, е от ключово значение за успешната развръзка. Многократно със съпруга ми сме споделяли след срещите си с д-р Калчев, че той не е просто лекар, той е и лекар, и психолог. И не само. В семейството ни напълно затвърдихме и мнението си, че спокойствието по време на бременноста също до много голяма степен се дължи на отношението на лекарите. В нашия случай за това се грижеше д-р Чучумишев. Рядко се среща човек като него, който успява да балансира безупречния професионализъм с чистото човешкото чувство за хумор. Неизменно двете неща доведоха до доверие и приятелска атмосфера по време на всеки преглед.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

В заключение на разказа си, оставям надеждата си написаното да успее да достигне поне до един четящ, който се чуди дали има смисъл от “още едно лекарско мнение”. Смисъл винаги има! Надежда също. И освен традиционните здраве и късмет искам да пожелая на всички четящи Правилната среща! В нашето семейство правилната среща в началото на 2022-ра година , ни направи трима в началото на 2023-та! 
Искрени благодарности на всички!"

Източник и снимки: Facebook Д-р Александър Калчев