Роди се първото бебе за тази година с помощта на Общинския фонд "Инвитро", който подпомага финансово двойки с репродуктивни проблеми от общината. Семейството е от Смолян.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

"Много съм щастлив, като научих тази прекрасна новина. Считам, че община Смолян в изпълнение на политиката си в сферата на социалните дейности и здравеопазването, провежда устойчива процедура за финансово подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми и осигурява подкрепа за изследване и лечение", коментира кметът Николай Мелемов.

Постоянната комисия "Инвитро" в община Смолян за периода от 2015 до 2022 година е заседавала 11 пъти и е подпомогнала 24 двойки с репродуктивни проблеми на стойност 33 500 лв. Той припомни, че фондът е създаден след единодушно одобрение на местния парламент в края на 2014 г.

След 7-ми инвитро опит - роди се бебе Георги

Сформираната от община Смолян комисия заседава в едномесечен срок след изтичане срока за прием на документите. Първата дата, до която трябва да бъдат подадени документите, е 30 април т. г., втората е 31 август, а третата - 30 ноември.  

Източник: https://www.actualno.com/