Да носиш бебе в утробата си означава да си готова за куп неочаквани приключения. Какви ли изненади ще ти се случат? Никога не знаеш. Понякога те са наистина нестандратни и много, много необикновени. Ако не вярваш, прочети историята. Бременността на Кари чудесно илюстрира думите ни. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Кара Уинхолд забременява през март 2021 г., но пази новината в тайна. Преди това се е сблъскала с 3 спонтанни аборта и не искала да се вълнува, докато не се увери, че всичко с бебето е наред. Накрая, след няколко месеца, ултразвукът показал, че има бебе и то, за щастие, е здраво.

Лекарите обаче открили нещо странно в изображенията.

Сестри близначки раждат близнаци за втори път

В началото на третия триместър тя помолила съпруга си да се присъедини към нея за още един преглед, за да чуе сърдечния ритъм на бебето. Двамата били развълнувани и малко притеснени, но всичко изглеждало наред. Вълнението да чуят сърдечния ритъм на сина си за първи път било неописуемо. Тогава лекарят ги попитал: "Искате ли да чуете сърдечния ритъм на другото бебе?" Двойката била объркана, но лекарят потвърдил, че бебетата са две. Бъдещите родители били шокирани да разберат, че ще си имат близнаци.

Когато се върнали у дома, и двамата почувствали, че щастието им е станало някак горчиво. Първото им дете имало усложнения и се наложило ранно раждане. След това били преживели три неуспешни бременности, което не било никак лесно, последната дори изложила живота на Кара на опасност. А сега, изведнъж, те очаквали близнаци!

Но въпреки несигурността и двамата били обнадеждени и копнеели да се запознаят с малките си деца. "Аз съм много оптимистично настроена и чувствах, че това ще се случи, затова не се отказах. Ходенето на терапия ме научи да се лекувам и да разбирам, че загубата на бебетата не е по моя вина, въпреки че ми отне много време да го осъзная."

Малките Кейдън и Колсън са родени едновременно, така че технически те са близнаци. Но въпреки това, се оказва, че те са заченати с една седмица разлика. Това се случило благодарение на феномена, наречен суперфетация, при който жената може да забременее втори път, въпреки първата бременност. Това е толкова рядко явление, че вероятността да се случи клони към нула.

Медици помагат за израждането на бебе чрез видео разговор

През октомври 2021 г. се раждат близнаците. Те били само на осем месеца, но в добро здраве. Въпреки че са родени с разлика от шест минути, имало забележима разлика в размерите им, "изглеждаха като бебета от различни етапи", казва баща им.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Днес семейство Уинхолд е по-здраво и по-сплотено от когато и да било. В едно скорошно видео те обявяват, че ще се преместят в по-добра къща, за да могат децата да растат щастливо. От онези дни на несигурност не е останало нищо друго освен хубави истории за разказване и, разбира се, много пелени за смяна.

Източник и снимки: https://dama.bg/