"Очакваме бебе! Настъпи моментът да споделим! Драгомира и Момчил са в очакване на рожба! Запознахме ви с тях през 2021 година. И отново благодарение на подкрепата на всички събрахме средства за инвитро процедурата. Подготовката беше сериозна и дълга, но ето, че дойде моментът на щастливата вест. Благодарим на всички за доверието към “Майки за донорството” и на вълшебната жена донор, без която мисията ни е невъзможна!" 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Тези думи, публикувани във Facebook страницата на “Майки за донорството”, ни зарадваха силно. Историята на Драгомира и Момчил ни трогна до сълзи и да знаем, че днес те са в очакване на своето чудо е повод, заради който сърцата ни ликуват. 

През думите на една майка ви каним да надникнете в нейната лична история, да се докоснете за миг до болката, след което да изпитате, заедно с нея, радостта от новината, че днес вече тя бременна. Сърцето на нейното щастие вече тупти в утробата ѝ, защото Животът е чудо, а Вярата - винаги побеждава!  

„Здравейте, казвам се Драгомира и през последните 25 години бленувам и се боря да стана Майка. Не бих искала да измествам фокуса на историята си от „мечтаното от мен бебе „, но всичко, което ми се е случило през годините, също е част от мен. Бях щастливо омъжена 10 години, съпругът ми беше много добър човек, обичахме се много. Винаги сме искали да си имаме дете, но за съжаление той беше на 80% стерилен. Въпреки това не спирахме да опитваме, като освен по естествен път, сме правили и две инвитро процедури (и двете завършиха с мисед аборт преди края на 3ти месец). Обичах мъжа си много и въпреки неуспехите да имаме дете винаги съм се борила, заедно с него.

Малко след второто инвитро съпругът ми почина внезапно на 37-годишна възраст. Това ме съсипа, отне ми месеци/години да се съвзема и пак да си стъпя на краката. Няколко години по-късно срещнах настоящия си партньор Момчил. Той ме върна обратно към живота, върна ми любовта, надеждата и мечтите.

Мъничка точица и туптящо сърчице на ехографа

С него сме заедно от 5 години и също като мен няма деца. Още след първата година от връзката ни, започнахме с опитите за бебе, но все не се получава. Междувременно загубих и родителите си през кратък интервал от време.  Оттогава имам само Момчил и едно огромно, нестихващо желание да стана Майка.

Преди време с Момчил /отново на кредит/ направихме инвитро с донорска яйцеклетка, но въпреки усилията дори не забременях. А за миг… докато чаках резултата бях толкова щастлива, чувствах се на крачка от мечтата си, на крачка от това да прегърна детето си.

Сега съм на прага на отчаянието. Нямаме възможности за опит. Имам само непреодолимото желание да чуя и аз думата „мамо“ и разбира се Момчил, който е готов на всичко, за да сме заедно и да имаме дете.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Благодаря ви, че отделихте време, за да се запознаете с историята ни и днес от нова клиника, ви моля от сърце за този вероятно последен за мен шанс – да имам детенце.

С уважение: Драгомира и Момчил

“Майки за донорството” се отзовават, следват няколко важни стъпки, а после идва щастливата новина, за която разбираме днес. 

Желаем лека бременност на Драгомира и очакваме с нетърпение да видим, че бебето е в нейните ръце.

Източник и снимки: Facebook “Майки за донорството”