По случая е започнала вътрешна проверка.

Родителите на новороденото твърдят, че детето им е пострадало по време на престой в болнично заведение. Според тях бебето било прието с жълтеница, а когато отишли да си го приберат, разбрали, че е със счупен крак.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

При позвъняванията, на близките се предоставя объркваща информация. Съобщава се, че детето им е в Пирогов и трябва да си го вземат оттам, по-късно те разбират, че бебето е върнато с линейка и отново се намира в Благоевград. Роднините твърдят, че съгласие за превозването на малкият Боби до София не им е искано. 

Според майката инцидентът е станал в резултат на лекарска грешка. „Или са го изпуснали, или са го дръпнали. Детето няма как само да си счупи крака”, категорична е тя. Лекарите твърдят, че бебето е прието с травма, без те да разберат.

Мамо, родих се! Сурови кадри на първия допир

Момченцето е на 22 дни. Близките му казват, че много плаче и е стресирано. Според епикризи крачето му е счупено на две места. „Те може би са го били, както малтретират други деца”, казва бабата на детето. И допълва, че иска справедливо дисциплинарно наказание за виновниците. 

Източник: https://nova.bg/