Трудно е да се върнеш във форма след появата на бебето, особено ако си от жените, качили килограми, с които след това нямат време да се преборят. Грижите са много - за дома, за семейството, за бебето... Хиляди тревоги вълнуват младите майки, а неслучайно и голяма част от тях изпадат в следродилна депресия. 

Ето какво сподели със своята аудитория Мила Савова, чаровната половинка на Сами Хосни: 

"Здравейте, приятели!

С този пост искам да споделя една своя слабост.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Виждам често в социалните мрежи, как жени изглеждат страхотно след раждането в бански. Дори са с прилепнали дрехи в родилния дом, но аз нямах този късмет или ген, да изглеждам така и все се обвинявам, че не правя нещо правилно и това започна да влияе и върху психичното ми здраве.

Вече минаха 5 месеца след като Тарек се роди и осъзнах, че ако не положа повече усилия, отколкото са били нужни преди, да изглеждам добре - няма да стане. Ако не спра да си хапвам повечко или по-мазни неща, пак няма да стане. Ако не вкарам повече спорт в ежедневието си - пак няма да стане.

Днес в залата казах на @samihossny да не ме снима без тениска и той ми отговори: “Ако те е срам да се снимаш без тениска, значи е време да положиш усилие и да промениш живота си!“ и ме попита: “ако си готова да го направиш - можеш ли да си качиш снимка как изглеждаш сега и да се гордееш след няколко месеца със себе си?“
Отговорих му, че МОГА!

Мила Савова: Зная, че всичко ще е наред и ще сме едно цяло тримата

Бебе, работа, грижа за семейството, грижа за къщата, грижа за всичко… и накрая никога не остава време за нас, защото винаги има нещо по-важно. А всъщност най-важни сме ние, за да сме най-добри за всичко около нас. Емоционално и физически.

Ще ви споделя един извод, до който достигнах преди време. Когато бях треньор по СКИ, често взимах начинаещи, които постоянно падаха от ските и забелязах, че по-пълните хора падаха и се удряха, но не се притесняваха дали са си счупили нещо или как са се ударили, а бързаха да си скрият коремите, които се оголваха, като си дърпаха якетата надолу. Това беше масово. Те се страхуваха повече от срама, а не от счупването, което могат да имат. Забелязвала съм го и в автобусите как само по-пълните хора си дърпат тениските надолу като се държат за горните дръжки и хората в самолета, докато си оправят багажа над главите.

Не искам да съм от тези хора!

Тина и Миро от Един за друг очакват първото си дете

Ако не искаш и ти да си - вземи се в ръце, колкото и трудно да е - бачкай!

Мен вече не ме е срам - качих си снимката! Сега остава да се гордея скоро със себе си!"

Източник и снимка: Instagram milassavage