Сами Хосни и Мила Савова са вече родители, всеки ден едно малко чудо ги радва и е причина за техните най-широки усмивки. Екипът ни е е щастлив, че по време на бременността на Мила имахме удоволствието да разговоряме лично с нея. Специалното интервю е част от брой ноември/декември. Мила вече е майка, а ние с радост споделяме какви са били нейните емоции по време на 9-те месеца. Надяваме се, че така ще върнем и нея самата към прекрасния момент на бременността. 

Намираме те в деветия месец от бременността. Как преминаха дните от календара до момента?

Преминаха доста спокойно, само в началото ми ставаше лошо сутрин и се научих да закусвам. След това всичко си продължи по план. Организация на деня, работа с клиенти. До ден днешен е така, а вече очаквам всеки ден да родя.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР 

Не спираш да сияеш, да бъдеш активна, работиш, снимаш видеа - за съжаление, повечето бременни нямат достатъчно енергия. Каква е твоята формула?

Вероятно е късмет, че се чувствам добре и бременността ми минава леко. Аз съм човек, който колкото повече работи и се чувства полезен за другите, е толкова по-щастлив и спокоен. Това е мотивацията ми да не спирам да работя и да съм максимално активна до раждането. 

Каква е връзката между правилното хранене на майката и здравето на бъдещото й дете? ,,Хапвай за двама” може да бъде и опасен съвет, нали?

Истината е, че на мен не ми се хапва повече, затова и не се тъпча. Старая се да имам в менюто си правилните храни, за да съм сита и доволна в ежедневието си и бебето да си вземе това, което му е нужно. Вярвам, че протеин, плодове, много зеленчуци са достатъчни за правилното развитие на плода. Не мисля, че прекаляването с храната ще донесе позитиви на бебето. Нашата отговорност е да даваме това, което му е нужно, не повече, но не и по-малко – гладуването и диетите също са опасни. 

Спортуваш, в прекрасна форма си, но какво би посъветвала дамите, които са далеч от този начин на живот, същевременно обаче искат да бъдат по-активни през бременността?

Препоръчвам дълги разходки, клекове и упражнения за ръце, за да бъдат подготвени за бъдещите милион вдигания на ден на бебето. Йогата също е страхотен начин да се чувстват добре по време на тези 9 месеца. 

Сподели ни повече за професионалните ти мечти и цели…

Едно от висшите ми образования е педагогика, а мечтата ми към момента е да стана Мастър в микроблейдинга и да започна да преподавам @phibrowsbymilasavage. Обожавам да предавам знанията си и се чувствам силна в това. В най-скоро време очаквам да се случи. Брандът ми и магазинът ми в Instagram @mila_savage_store се развиват страхотно и скоро идва ред представянето на новата зимна колекция. 

Да се родиш в околоплодния си мехур - 9 изумителни снимки

Очаквате момченце - какви емоции бушуват - вълнение, страх?

Много съм щастлива, че първото ни дете ще е момче. Ще го направим с баща му малка машина – като нас самите, и ще следва примера ни. Вълнувам се, но не изпитвам страх. Зная, че всичко ще е наред и ще сме едно цяло тримата. 

Четеш ли специални книги за бременността и първите грижи?

Не чета нищо. Винаги съм действала по един и същ начин, ако за нещо ми потрябва информация – намирам я! Вярвам, че всяка майка се научава да бъде такава не с книгите, а с преживяванията.

Джулиана Гани с трогателни думи за новородения си син

Какво според теб би помогнало за по-лесното нормално раждане? Знаем, че секцио по желание се превръща в епидемия. 

Аз много държа да родя естествено и без упойка, за да усетя всичко, което е писано да ми се случи като жена. Според мен е важно майката да е спокойна и да вярва, че това е най-доброто за нейното дете. Ако не го усеща така и в нея има повече страх, това е излишен стрес и ще се предаде на бебето, тогава е по-добре да не се прави. 

Твоят съвет към бъдещите майки, които искат да живеят здарвословно, но не знаят откъде да започнат…

Моят съвет за здравословен живот е да не се ядосваме за нищо. Стресът и негативните емоции са по-лоши от чипс и дюнери. Всеки в ежедневието си има сложни казуси, с които се сблъсква, но това е идеята – да приемаме ситуациите философски и да бъдем спокойни, смирени и ако във всяко нещо слагаме щипка любов, то това е сигурен начин, че сме започнали здравословен начин на живот.