Знаете ли как да се грижите за пъпчето на бебето? Наясно ли сте със спецификите в интимната грижа при момиченцата? А в тази при момченцата? Кожата, нослето, очичките, ръцете... Мъничето се нуждае от деликатни грижи. Още повече, ако е новородено. Вероятно имате хилияди въпроси. Е, надяваме се, че успяхте да откриете техните отговори с помощта на Камелия Спасова, акушерка от СБАЛАГ "Майчин дом". Тя беше наш специален гост в поредната ни среща на живо. 

СЕМЕЕН ХОРОСКОП

На 25 март се видяхме отново в любимото ни уютно местенце в Bulgaria Mall, за да обсъдим надълго и нашироко всичко важно за бебешката хигиена. Да, именно тя бе на фокус в нашия разговор. 

Какво научихме?

Не бива да режем ноктите на бебето в първия месец. Дойде ли време да го направим, на ръцете - ги режем, докато малчо спи, а на краката... когато можем да ги видим. 

Когато обработваме аксесоарите за хранене следваме три прости стъпки: 

  • измиваме ръцете;
  • измиваме с препарат;
  • стерилизираме.

РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО 

Говорихме и за хигиената на гърдите. Разбрахме, че е изключително важно преди всяко кърмене да изплакваме само с течаща вода и НИКОГА СЪС САПУН

Разбрахме, че е от значение да събираме дрешките за пране на бебето на отделно място, както е задължително да ги перем със специализирани препрати. Не пропуснахме и любопитната тема за домашните любимци

Следете всичко важно за Училището за родители на 9 МЕСЕЦА във ФЕЙСБУК

Какво още? 

На гости при нас бе и Велина Метева, която ни разказа кои са предимствата на Water Wipes и защо да избираме именно тях. Вие знаехте ли, че мамите на новородени употребяват +2500 бебешки мокри кърпички годишно? Е, при такова количество по-добре да използваме най-чистите бебешки кърпички на света, нали? А какви чудесни подаръци получихме от Water Wipes. Благодарим! 

Мили родители, благодарим и на вас.Вашето доверие е ценно за нас. Бъдете здрави и не спирайте да се учите, защото децата заслужават най-добрата грижа от първия си дъх!