На 15 март стартира Национална благотворителна кампания „Пролетна промяна за дома” за подпомагане на деца в неравностойно положение, която ще продължи до 15 април. Целта на инициативата е да насърчи даряването на дрехи, които да обновят за пролетта гардероба на децата, лишени от родителска грижа. В инициативата се включват Негово Превъзходителство Коре Ерхард Янсон – посланик на Кралство Дания в България, Светлин Николчев – собственик на Ролпласт ЕООД, актрисата и певица Миленита и ТВ водещата Нели Атанасова.


„Количката, която синът ви вече не забелязва, куклата, с която дъщеря ви не си играе, могат да зарадват друго дете, което ще ги оцени. Даренията ще направят домовете по-уютни, по-весели, пълни с повече топлина, затова инициативата трябва да се подрепи от колкото се може повече хора”, призова датският посланик.

Пунктовете, в които ще се приемат даренията, са магазините на Ролпласт в София. Събраните дрехи ще бъдат дарени на четиринайсет домове за деца, лишени от родителска грижа между 3 и 7 години. Това са домовете в Страхилово, Лесичево, Зелениково, Гурково, Стара Загора, София, Средец, Кюстендил, Плевен, Варна и  Русе.