В УМБАЛ „Св. Анна“-София АД беше открит Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве“(ЗКЦ), съобщиха от пресцентъра на болницата.

Задачата на ЗКЦ е осигуряването на пълно и безплатно обслужване на бременни жени и деца в рамките на Националната програма за подобряване на майчиното и детско здраве ( 2014 – 2020г.) в т.ч:


• Информация и съвети за деца с увреждания и с хронични заболявания, родилки и бременни с патология на бременността в хода на тяхното болнично лечение и / или амбулаторно проследяване и лечение;

• Предоставяне на психологическа подкрепа и консултиране на деца с увреждания, хронични заболявания, бременни жени и родилки, хоспитализирани в болницата и превенция на изоставяне на деца;• Предоставяне на специализирани консултации от медицински и немедицински специалисти за деца с увреждания, деца с хронични заболявания, недоносени деца, родилки и бременни с патология на бременността на място в ЗКЦ или дома по искане на лекар от друго лечебно заведение;

• Предоставя на всички новородени в отделението по Неонатология безплатно изследване на слуха с отоакустични емисии.

Центърът е позициониран в основната сграда на УМБАЛ „Св. Анна” гр. София – База Запад, Административна част, етаж 1, кабинет 1.

Източник: Novini.bg