Какво е времето през юни? Слънчево, усмихнато и вдъхновяващо… През юни лятото едва започва, настроението е на висота, а ако сте бременна, няма нищо по-хубаво от това да се отдадете на няколко малки наслади, които ви предоставя този месец.


През юни е време за кино. Тази година се навършват 50 години от създаването на Българската национална филмотека. Ето защо в кино „Одеон” в столицата ще се показват 50 известни заглавия на родното киноизкуство. Сред тях са „Най-вярната стража”, „Нашето море”, „Любовта е лудост”…

През юни си спомнете детството и си купете близалка. Нищо че ще увеличите с още няколко сантиметра талията си. 1 юни – Денят на детето, е един от най-красивите празници и няма възраст за него. Той съчетава китайската и американската история. През 1925 г. генералният китайски консул в Сан Франциско (САЩ) събира няколко китайски сирачета и ги води на празника на лодките дракони – китайски празник, водещ началото си от древността. Тази благотворителна акция в САЩ съвпада със Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през същата година. Всяка следваща година на този ден се чества Денят на детето. 

През юни си спомнете за хората, които са отдали живота си за свободата и независимостта на България. На 2 юни точно в 12 ч. по обед спрете за миг и се вслушайте в сирените, които ще свирят в продължение на 3 минути. Така ще изразите почитта си към загиналите. Нека бебето ви расте като горд българин.

През юни не пропускайте разходките. Ходенето по равно е най-добрата гимнастика за вашето състояние, а първите по-топли слънчеви лъчи ще ви зареждат с енергия. Все пак не забравяйте да се намажете със слънцезащитен крем, защото в този период кожата ви е изключително чувствителна.

През юни си направете коктейл с пресни плодове. Отидете на пазар и купете всичко, което обичате. Добавете малко мляко и захар и готово. Ще се почувствате на Карибите. 

През юни може да си купите шпионски роман и да влезете в кожата на истински таен агент. Така ще отпразнувате рождения ден на ЦРУ. На 20 юни 1944 г. е създаден американският координиращ център на гражданското и военното разузнаване, наречен Central Intelligence Agency, CIA или ЦРУ. Седалището му е в Ленгли, щата Вирджиния.

През юни ставайте по-рано, за да посрещнете слънцето. На 24 юни е Еньовден. Тогава църквата отбелязва рождението на св. Йоан Кръстител, който пръв започва покръстването на юдеите във водите на река Йордан. Старите хора вярват, че на този ден "слънцето трепти", а събраните билки рано сутрин са най-лековити.