Стажант-акушерката Нино Колева дари детски книжки и книжки за оцветяване за малките пациенти на Отделението по детска гръдна хирургия към УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”, които студентката получи като награда от 12-ия Национален фотоконкурс "Най-сладка целувка – 2018" - за снимка на въздушна целувка с послание, направена от фотографа Вячеслав Попов. Нино Колева е студентка  IV курс в специалност "Акушерка" към ФОЗ на Медицински университет - София.

     "Благодарна съм за изключително топлото посрещане от старшата медицинска сестра на Отделението по детска гръдна хирургия в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" - Росица Райкова и целия екип на отделението, ръководено от доц. д-р Христо Шивачев, където работят квалифицирани лекари ординатори с богат опит в лечебната, учебно-преподавателската и научно-изследователската дейност в областта на хирургията и спешната медицина за деца, екип от отлично подготвени лекари и медицински сестри с доказан професионализъм, дългогодишен опит и всеотдайност към професията. 

Когато моята снимка с послание спечели конкурса беше огромна радост за мен. Но днес, аз получих най-големия подарък, който можеш да получиш - да направиш щастлив някой друг. Щастието, което се отразява в очите на другия, е най-голямото щастие, което самият ти можеш да изпиташ."

"Акушерка да те целуне днес, това означава, че ще има много пъти утре!"

Нино Колева

     Написаното послание ни насочва към раждането на децата, към лекарската и акушерскаta помощ, с помощта, на която на този свят се раждат, и ще се раждат български деца.